1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Liike-elämän yhteistyö

Oululainen älylukkofirma iLoq hankki diginäkyvyyttä NHL:stä – yhtiötä johtaa huipputason kotimainen kiekkopomo

Lukkoyhtiö iLoq jatkaa näkyvää urheilumarkkinointiaan. Pääpaino on yhteistyössä formulatähti Kimi Räikkösen kanssa, mutta nyt näkyvyyttä haetaan myös Pohjois-Amerikan kiekkoliiga NHL:stä. Yhtiötä johtaa SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen.

Yritys- ja kiekkojohtaja Heikki Hiltunen valittiin oululaisyhtiön johtoon vuonna 2017. Sitä ennen hän kuului vaasalaisen pörssiyhtiö Vaconin ja yrityskaupan jälkeen tanskalaisen Danfossin johtoon. Kuva: AOP

Digitaalisia lukitusjärjestelmiä valmistavan iLoqin johdossa urheilu- ja kiekkokuviot tunnetaan poikkeuksellisen hyvin. Yhtiön toimitusjohtaja on SM-liigan puheenjohtajanakin toimiva Heikki Hiltunen. Hän on myös Vaasan Sportin suurimpia omistajia ja hallituksen puheenjohtaja.

Oululainen lukkoyhtiö on aiemminkin ollut esillä kansainvälisissä kaukaloissa, kun se julkisti pari vuotta sitten yhteistyösopimuksen eurooppalaisen Mestarien liigan kanssa.

Yhtiön markkinointijohtaja Joni Lampisen mukaan Kimi Räikkösen kanssa tehtävä yhteistyö on tällä hetkellä iLoqin tärkein urheilumarkkinointisopimus, mutta nyt näkyvyyttä haetaan Pohjois-Amerikan kiekkoliigasta NHL:stä. Tai tarkemmin sanottuna sen Eurooppaan televisioitavista otteluista, joissa on nähtävillä digitaalisesti jäähän tehtävä iLogin logo. Hallissa ja esimerkiksi hidastuskuvissa mainosta ei siis näy.

Oululaisyhtiö on mainostanut NHL:n kevään ja kesän pudotuspeleissä muun muassa Carolina Hurricanesin ja Tampa Bayn peleissä. Kiekkomainontaa ei kuitenkaan ole suunnattu vain tiettyihin kaupunkeihin tai joukkueisiin, kertoo iLoqin markkinointijohtaja Joni Lampinen.

– NHL-yhteistyön pääpaino on televisioinnin kautta edelleen Euroopan markkinoilla, mutta avasimme Kanadan toiminnot viime vuonna ja Amerikka seuraa varmasti jossain vaiheessa perässä, niin näihin tämä liittyy, Lampinen toteaa.

Vahvasti viime vuosina kasvanut iLoq myytiin vuoden 2019 lopussa kansainväliselle sijoitusyhtiölle lähes 200 miljoonalla eurolla. Lukkoyhtiön pääpaikka on edelleen Oulussa, jossa se työllistää 130 henkilöä. Maailmalla työskentelee noin 90 henkilöä.

Oulun seudun yhtiöistä isoilla urheiluareenoilla näkyvät ja yhteistyötä tekevät myös muun muassa Polar Electro ja älysormusvalmistaja Oura. Polar julkisti viime vuonna yhteistyösopimuksen F1-tähti Valtteri Bottaksen kanssa, ja Oura teki viime vuonna merkittävän laitesopimuksen koripallon ammattilaisliiga NBA:n kanssa (Iltalehti (siirryt toiseen palveluun)), ja vapaaotteluorganisaatio UFC:n (siirryt toiseen palveluun) kanssa.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.