1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. jalkapallo

Futiskausi aukesi lahtelaisille Reippaan kotiottelussa – katso kuinka kuningas Litmanen saapui Kisapuistoon limusiinilla

Kauden ensimmäisessä kotiottelussa oli paikalla myös Lahden Reippaan apuvalmentaja Jari "Litti" Litmanen, jolla perjantaina oli lähinnä VIP-isännän rooli.

Jari Litmanen Lahden Kisapuistossa 4.6.2021.
Jari Litmasta Lahden Kisapuistossa haastattelee Petri Niemi, kuvaajana on Janne Nykänen.

Lahden Reippaan perjantainen ottelu sai ylimääräistä glamouria, kun Kisapuistoon saapui seuran kasvatti, futislegenda Jari Litmanen. Reippaan apuvalmentajaksikin julkisuudessa esitelty Litmanen toimi kauden ensimmäisessä kotiottelussa VIP-isännän roolissa.

Litmanen oli isäntänä myllykoskelaiselle seurueelle, joka oli huutokaupassa voittanut itselleen illanvieton Lahden Reipas – Myllykosken Pallo -ottelun yhteyteen. Intohimoiset MyPa-fanit pulittivat illanvietosta Litmasen kanssa lähes 1 900 euroa.

– Aika uskomattomia tarinoita on kuultu. Kävimme syömässä yhdessä ja nyt odotamme vierasvoittoa, paljasti Antti Kiuru, yksi seurueen jäsenistä.

Litmanen oli liikkeellä Reippaan väreissä, minkä vuoksi hänellä oli oranssit kengätkin.

– Tämä on hieno ryhmä ja erinomainen ilta. Nyt kun Reipas täyttää 130 vuotta, haluan olla mukana näissä peleissä. Olen syntynyt tähän ympäristöön ja kasvanut täsä seurassa. Kisapuistossa olen käynyt 50 vuoden ajan, muistutti Litmanen.

Päävalmentaja ei kelpuuta Littiä kentälle

Apuvalmentajaksi Jari Litmasen Reippaaseen kutsui hänen lapsuudenystävänsä, päävalmentaja Tommi Kautonen. Molemmat painottavat, ettei Litmasen rooli joukkueessa ole virallinen.

– Aina kun hän ehtii Lahteen, hän on tervetullut harjoituksiin ja on niissä ollutkin. Lähinnä hän ohjaa yksilöitä hyökkäyspelaamisessa, selittää Kautonen.

– Ehdin käydä Suomessa yleensä kerran kuussa. Silloin olen useimmiten Helsingissä, sitten tulen Lahteen. Jos pystyn auttamaan, niin teen parhaani, toteaa Litmanen.

Pelikokoonpanoon päävalmentaja ei ole Littiä kelpuuttamassa.

– Sanotaanko, ettei näytöt vielä riitä, vastaa Kautonen nauraen.

– Tässä on pitkä kausi edessä, väittää Litmanen.

Lahtelainen futisikoni lupaa, että tänä kesänä häntä tullaan näkemään paljon myös Kisapuistossa.

Kisapuiston penkkirivit eivät olleet perjantaina kovin täynnä, vaikka otteluun oli mahdollisuus ottaa 250 katsojaa viiteen erilliseen katsomolohkoon. Paikat oli tarkoitettu ensisijaisesti kausikortin hankkineille, mutta vapaiksi jääneille paikoille myytiin myös lippuja ennen pelin alkua.

Jalkapallo Lahden Kisapuiston kentän pinnassa.
Kisapuistossa ennen perjantaista peliä tehdyssä pidemmässä haastattelussa on mukana Jari Litmasen lisäksi myös mm. Lahden Reippaan päävalmentaja Tommi Kautonen. Toimittajana on Petri Niemi, kuvaajana Janne Nykänen.