Pirkan Pyöräily toteutuu – Näsijärveä kierretään sunnuntaina 13. kesäkuuta

Järjestyksessään 44. Pirkan Pyöräily toteutetaan poikkeusjärjestelyin ja rajoitetulla osallistujamäärällä. Mukaan mahtuu 1 500 pyöräilijää osallistumisjärjestyksessä.

Pirkan Pyöräilyn Pitkä Pirkka on pituudeltaan 217 km. Kuva: Berislav Jurišić / Yle

Pirkan Pyöräily toteutuu tänä vuonna rajoitetulla osallistujamäärällä. Näsijärveä kierretään 13. kesäkuuta ja mukaan mahtuu 1 500 osallistujaa. Tapahtuma on jaettu kahdelle päivälle.

Sunnuntaina pyöräillään Pitkä Pirkka, HiekkaPirkka sekä Klassikko. Perjantaina 18. kesäkuuta järjestetään Pirkan Pyhä sekä Yöpyöräily. Lasten Lilliputtia ei tänä vuonna järjestetä.

Tapahtumapäivänä lähtö- ja maalialueena toimii tutusti Hakametsän jäähalli. Pyöräilijöitä riittää iltakahdeksaan saakka, jolloin Hakametsän maali sulkeutuu. Rantatunnelin toinen ajokaista on sunnuntaiaamuna varattu pyöräilijöille Ylöjärven suuntaan.

Tapahtuman lähtövälejä on porrastettu ja huoltopisteiden määrää on karsittu normaaleihin vuosiin verrattuna. Tapahtumaan voivat osallistua vain ennakkoon ilmoittautuneet.

Uutuutena Pirkan Pyöräilyssä on tänä vuonna Mun pyöräily. Siihen ilmoittautuneet pyöräilevät omat Pirkan Pyöräilyn mittaiset reittinsä itse valitsemanaan aikana sekä mieleisellään reitillä kesäkuun aikana.

Suoritusmerkinnän osallistumisestaan he saavat toimittamalla järjestäjälle gps-tiedoston reitistään.