Hyppää sisältöön

Haukiputaan lukiolaiset opettelivat kesäloman kynnyksellä kestävää kehitystä työpajoissa

Haukiputaan lukion opiskelijat opettelivat tekstiilien korjausta, polkupyörien kunnostamista sekä kehittivät liikeideoita kiertotalouteen. Työpajojen teemana on pyrkimys irtautua ”käytä ja heitä pois” -tyyppisestä kuluttamisesta.

Haukiputaan lukiolaiset Aada Meriläinen (oik.) ja Lotte Appelgren tuunasivat kästiyöpajassa omia farkkujaan mieleisekseen. Kuva: Juha Virranniemi / Yle

Vaikka kouluvuosi on päätöksessään, Haukiputaalla otettiin loppukiri, ja lukiolaiset perehtyivät perjantaina kestävään kehitykseen ja -kulutukseen sekä kiertotalouteen.

Haukiputaan lukion 1. ja 2. vuoden opiskelijat opettelivat muun muassa tekstiilien korjausta, polkupyörien kunnostamista sekä kehittivät liikeideoita kiertotalouteen.

Työpajat ovat osa parivuotista hanketta, jonka teemana on pyrkimys irtautua ”käytä ja heitä pois” -tyyppisestä kuluttamisesta. EU-rahoitteista hanketta viedään eteenpäin samanaikaisesti Ruotsissa ja Suomessa ensi vuoden syyskuuhun asti, järjestäjinä toimivat Folkverkstan-hanke ja Oulun kaupunki.

Haukiputaan lukion ensimmäisen vuoden opiskelijat Aada Meriläinen ja Lotte Appelgren tuunasivat käsityöpajassa omia farkkujaan ja pohtivat suhdettaan vaatteiden kierrätykseen.

– Yritän kierrättää pieneksi menneitä vaatteita sukulaislapsille. Pitäisikin etsiä vaatekaapista korjattavia vaatteita. Nyt kavennan housujen vyötäröä ja ompelen kuminauhan siihen, kertoo Aada Meriläinen.

Lotte Appelgren kertoi harrastavansa kirpputoreilla käyntiä ja joskus löytöjäkin päätyy mukaan.

– Jos vaate on käyttökelpoinen, ei haittaa, vaikka sitä on käytetty aiemmin.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.