1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pori

Porin henkilöstön supistaminen laahaa selvästi tavoitellusta – lopullinen määränpää on 750 työntekijän vähentäminen

Kaupungin henkilöstömäärän piti vähentyä jo 250:llä vuoden aikana säästöjen saamiseksi. Vielä tähän ei ole päästy. Kaupungin työntekijämäärää on tähän asti pienennetty ilman irtisanomisia.

Porissa asetettiin vuosi sitten tavoitteeksi, että kaupungin henkilökunnan määrä vähenee 750:llä kolmen vuoden aikana. Kuva: Kati Rantala / Yle

Porin kaupungin henkilöstömäärä ei ole vähentynyt läheskään tavoitellun mukaisesti.

Maaliskuun lopussa vähennys oli noin 150, kun Porin poliitikot linjasivat vuosi sitten väliaikatavoitteeksi 250 henkilöä ennen tätä kesää.

Kaupunginhallitus saa tarkemman raportin toukokuun lopun tilanteesta tämän kuun aikana. Porin henkilöstöjohtaja Timo Jauhiainen arvioi, että kaupunginhallitus keskustelee lisätoimenpiteistä ja että mahdollisia uusia linjauksia tehdään vaalien jälkeen.

Kokoomus halunnut irtisanomisneuvotteluja

Porin nykyinen valtuusto asetti vuosi sitten tavoitteeksi, että kaupungin henkilökunnan määrä vähenee 750 työntekijällä kolmen vuoden aikana, kun nyt henkilökuntamäärä on noin 6 000.

Vähennyksiin on tähän asti pyritty ilman irtisanomisia. Henkilöstön vähentämisen on arvioitu tuovan kaupungille 38 miljoonan euron säästöt.

Tällä hetkellä ei ole suunnitteilla yt-neuvotteluja. Ne kuitenkin poliitikkojen aiemmin tekemän linjauksen mukaan uhkaavat, jos kaupungin henkilökunnan määrä ei vähenny riittävästi eläköitymisillä ja muilla pehmeillä keinoilla.

Porin puolueista kokoomus on aiemmin suhtautunut epäileväisesti vähennystavoitteen saavuttamiseen ilman yt-neuvotteluja. Puolue on vaatinut yt-neuvotteluja, joiden seurauksena voitaisiin käyttää myös irtisanomisia.

Kuuntele tästä uusimmat Ylen radiouutiset Satakunnasta.

Lue täältä uusimmat Yle Uutiset Satakunnasta.

Ylen kuntarundin Pori-keskustelun voit kuunnella tästä:Pori: Huonoa johtamista, ilmapiiriongelmia ja salailukulttuuria? — “Ongelmat ovat todellisia”

Lue lisää:

Talouspäällikkö: Porin tavoite henkilökunnan vähentämisestä kaukana toteutumisesta

Porissa suunnitellaan isoa veroasteen nostoa talousahdingon takia – irtisanomiset mahdollisia, jos henkilöstömäärä ei vähene muilla keinoilla

Uutisesta voi keskustella Yle Tunnuksella 8.6. klo 23 saakka.