Hyppää sisältöön

Kesän alku sai pohjalaiset korkkaamaan – poliisilla yli 200 tehtävää viime yönä

Lämmin sää ja kesän korkkaus sai myös pullot aukeamaan vilkkaasti varsinkin Seinäjoella ja Vaasassa. Perjantain ja lauantain välisenä yönä Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla päätyi toistakymmentä ihmistä putkaan.

Myös ensi yöstä odotetaan kiireistä. Pohjanmaan poliisi varautuu silloin erityisesti nuorten juhlintaan. Kuvituskuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Lämpötilat ja kesän tulo näkyivät perjantain ja lauantain välisenä yönä häiriökäyttäytymisenä erityisesti Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla. Koulunsa päättävät nuoret eivät lähteneet vielä juhlimaan, vaan poliisia työllistivät päihtyneet aikuiset.

Keski-Pohjanmaalla meno oli rauhallisempaa. Pohjanmaan poliisista arvellaan, että maakunnan tiukemmat kokoontumisrajoitukset hillitsivät ihmisten juhlimishalua.

Päättäjäisviikonloppu alkaa: Osa saa livevieraita juhliinsa, osa vain todistuksen postilaatikkoon – riskialueilla viranomaiset pyytävät jättämään kesän aloitusbileet väliin

Pohjanmaan poliisin tilannekeskuksesta kerrotaan, että yövuoron eli 12 tunnin aikana poliisilla oli alueellaan yli 200 tehtävää, jotka lähes kaikki liittyivät tavalla tai toisella päihteisiin.

Häiriökäyttäytymisen lisäksi poliisia työllistivät rattijuopot. Myös muutama huumekuski kärysi ratista.

Putkaan päätyi normaalia viikonloppuyötä enemmän porukkaa eli toistakymmentä ihmistä. Valtaosa tehtävistä oli Seinäjoella ja Vaasassa.

Myös ensi yöstä odotetaan kiireistä. Pohjanmaan poliisi varautuu silloin erityisesti nuorten juhlintaan.