1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. päättäjäiset

Kesän alkamista juhlittiin perjantaina rauhallisesti Hämeessä – poliisi on varautunut kiireiseen lauantai-iltaan

Hämeen poliisilla oli tehtäviä vuorokauden aikana 321. Poliisi ei hajota juhlintaa koronaturvallisuuden vuoksi, vaan jos kokoontuminen aiheuttaa häiriötä. Juhlijoilta toivotaan kuitenkin vastuullisuutta, jotta tautitilanne ei pahene.

Lahden satama täyttyi perjantaina ilta-auringosta nauttivista ihmisistä. Kuva: Petri Niemi / Yle

Perjantaina juhlinta pysyi rauhallisena Hämeessä, vaikka lämmin sää houkutteli ihmisiä nauttimaan kesän alkamisesta ulkona.

Hämeen poliisilla oli tehtäviä vuorokauden aikana 321, joka on tavallinen määrä kesäviikonloppuisin. Hämeessä jäi kiinni seitsemän rattijuoppoa, joista neljää epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja kolmen epäillään ajaneen huumausaineiden vaikutuksen alaisena.

Poliisi valvoo tehostetusti nuorten päihteiden käyttöä koulujenpäätösviikonlopun ajan. Lauantai-illasta ja -yöstä odotetaan kiireistä.

Poliisilla on mahdollisuus poistaa ihmisiä paikalta, jos päättäjäisviikonloppu kerää esimerkiksi puistoihin ihmisiä massoittain. Poliisi ei arvioi tilannetta koronaturvallisuuden näkökulmasta, vaan alueita tyhjennetään vain, jos kokoontuminen aiheuttaa häiriötä tai on turvallisuusuhka.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri, Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä ja Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite ovat kuitenkin edelleen epidemian leviämisvaiheessa.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Leskinen toivoo juhlijoilta vastuullisuutta, jotta tautitilanne saadaan pidettyä kurissa.