1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. soutu

Sulkavan Suursoudut järjestetään tänä kesänä turvallisuus edellä – puheenjohtaja: "Ei höntyillä niin kuin esimerkiksi kaksi vuotta sitten"

Sulkavan Suursoudut järjestetään, mutta tapahtumaan odotetaan tavallista vähemmän osallistujia. Koronan odotetaan vaikuttavan ihmisten liikkumiseen, vaikka kokoontumisrajoitukset eivät ole tällä hetkellä voimassa.

Sulkavan Suursoudut kisataan heinäkuun alussa. Viimeksi tapahtuma on järjestetty vuonna 2019. Kuva: Esa Huuhko / Yle

Maailman suurin soututapahtuma Sulkavan Suursoudut järjestetään tänä vuonna normaalisti.

Viime vuodelta soudut jouduttiin koronan takia perumaan, mutta tämän hetkisten tietojen ja rajoitusten valossa tänä kesänä päästään soutamaan 8. – 11. heinäkuuta.

Aluehallintoviraston ja Sosterin ohjeistuksella kokoontumisrajoituksia ei ole, mutta soututapahtumassa halutaan silti mennä turvallisuus edellä. Tapahtumassa tullaan muun muassa huolehtimaan turvaväleistä ja hyvästä hygieniasta.

– Viranomaiset poistivat rajoitukset kokonaan, joten tässä nyt vastuu turvallisuudesta jätetään enemmänkin kilpailijoille ja katsojille. Että ei höntyillä niin kuin esimerkiksi kaksi vuotta sitten, sanoo Sulkava Seuran puheenjohtaja Matti Makkonen.

Yleensä osallistujamäärä on pyörinyt 3500 paikkeilla, mutta nyt järjestäjät odottavat hieman hiljaisempaa tapahtumaa.

– Jos 2500 tulee niin se on hyvä, mutta eiköhän se jää tuonne 2000 kieppeille. Korona kuitenkin vielä vaikuttaa ihmisten liikkumiseen, Makkonen arvioi.