1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntavaalit

Mistä sinun kunnassasi puhutaan? Kuuntele Kuntarundin Oulun vaalikeskustelu Yle Areenasta

Oulu on maakunnan suurin kaupunki ja siksi tärkeitä teemoja ovat kaupunkimaiseman ja kaavoituksen kehittäminen sekä palvelut. Yliopiston mahdollinen muutto Raksilaan on yksi odotetuimmista uuden valtuuston päätettävistä asioista.

Oulussa puhuttaa nyt keskustan kehittäminen, mutta myös laajan kaupungin reuna-alueiden huomioiminen tässä kehityksessä. Kaupungintaloa korjataan kalliilla, ja sen avaamista yleisölle toivotaan puoluekentän eri laidoilla.

Kuumin peruna on kysymys Oulun yliopiston mahdollisesta siirtymisestä Raksilaan. Monet odottavat nyt siitä tehtävän selvityksen lopullista versiota.

Ja jos kaupunkipyörät halutaan Ouluun takaisin, hankitaanko ne verovaroilla vai yksityisellä rahoituksella?

– Löytyisikö siihen jokin yksityinen operaattori ja toimija niin, että kaupunki tarjoaisi latauspaikat ja pyörien säilytyksen, miettii keskustan kuntavaaliehdokas Sirpa Tikkala Oulusta.

Oulun Kuntarundi-jaksossa ovat keskustelemassa Pasi Haapakorva (vihr.), Sirpa Tikkala ja Hanna Haipus (kok.). Toimittaja on Risto Degerman ja tekninen tuottaja Antti Punkki.

Suomen suurin vaalikiertue Kuntarundi vie sinut jokaiseen Manner-Suomen kuntaan ja nostaa esiin ne asiat, joista sinun kunnassasi juuri nyt keskustellaan. Mukana keskustelussa on kolme kuntavaaliehdokasta. Kuuntele, mistä sinun kunnassasi puhutaan.

Tutustu kotikuntasi ehdokkaisiin Ylen vaalikoneessa (siirryt toiseen palveluun).