1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rahankeräysrikos

Kristillisen yhdistyksen rahankeräysjutun käsittely alkaa hovioikeudessa – käräjäoikeuden tuomiosta valitti syyttäjä

Rahankeräysjutun käsittely kestää Vaasan hovioikeudessa kaksi päivää. Pohjanmaan käräjäoikeus totesi viime joulukuussa, että kokkolalainen Marttyyrikirkon ystävät -yhdistys ei ole syyllistynyt rikokseen rahankeräyksessään. Hoviin jutusta valitti syyttäjä.

Rahankeräysjutun pääkäsittely Vaasan hovioikeudessa kestää kaksi päivää. Tuomio annetaan ilmeisesti kesäkuun aikana. Kuva: Mostphotos

Kokkolalaisen kristillisen yhdistyksen rahankeräysjutun käsittely alkaa hovioikeudessa tänään maanantaina.

Pohjanmaan käräjäoikeus hylkäsi joulukuussa Marttyyrikirkon ystävät -yhdistystä ja kahta sen edustajaa vastaan nostetut syytteet rahankeräysrikoksesta joulukuussa.

Hoviin tuomiosta valitti syyttäjä. Aluesyyttäjä Kosti Kurvinen perusteli valitustaan sillä, että käräjäoikeuden hylkäävä tuomio sekä perustelut rahankeräysluvan tarpeellisuudesta, teon tahallisuuden puutteesta ja luvan puuttumisesta ovat virheellisiä.

Rahankeräysjutun pääkäsittely Vaasan hovioikeudessa kestää kaksi päivää. Tuomio annetaan ilmeisesti kesäkuun aikana.

Pohjanmaan käräjäoikeus katsoi viime joulukuussa, että Marttyyrikirkon ystävät -yhdistys ei syyllistynyt rikokseen rahankeräyksessään, koska kohteena ei ollut määrittelemätön yleisö, eikä näin olleen keräyslupaa toimintaan tarvittu.

Kristillistä yhdistystä syytettiin käräjillä 2,5 miljoonan euron varojen keräämisestä ilman vaadittavaa rahankeräyslupaa. Keräys tapahtui vuosina 2014–2018. Lahjoituksia oli pyydetty yli 5 000 ihmiseltä kirjeitse.

Kirjeen mukana oli pankkisiirtolomake, ja syyttäjän mukaan kyseessä oli vetoomus lahjoittamisen puolesta.

Noin 4 000 vastaanottajaa lahjoitti rahaa.

Lue myös:

Syyttäjä valittaa hovioikeuteen kristillisen yhdistyksen rahankeräysjutussa

Kristillinen yhdistys ei syyllistynyt rahankeräysrikokseen: uutiskirje tilaajille ei vaatinut keräyslupaa

Kristillistä yhdistystä syytetään 2,5 miljoonan euron rahankeräysrikoksesta: lahjoituksia pyydetty yli 5 000 ihmiseltä kirjeitse

Kristillistä yhdistystä epäillään rahankeräysrikoksesta – käräjäoikeus jäädytti varoja yli 2,5 miljoonan euron arvosta