Hyppää sisältöön

Oulussa on pula päiväkotipaikoista – osalle lapsista järjestellään syksyksi paikkoja lisäryhmiin väliaikaistiloihin

Päiväkotipaikkojen tarve on kasvanut useista syistä. Oulussa lapsia on syntynyt ennakoitua enemmän, kaikki lapset ovat oikeutettuja varhaiskasvatuspaikkaan ja Oulussa useat päiväkodit ovat mukana kaksivuotisessa esiopetuskokeilussa.

Kaikilla lapsilla on oikeus kokoaikaiseen varhaiskasvatukseen. Päiväkotipaikkojen tarve yllätti Oulun.

Oulussa on pulaa päiväkotipaikoista.

Varhaiskasvatuspaikoista on tällä hetkellä pulaa Haukiputaalla, Oulunsalossa ja erityisesti Hiukkavaarassa.

Tarve on yllättänyt kaupungin. Varhaiskasvatuksessa järjestellään parhaillaan syksyn päiväkotiryhmiä. Päiväkotipaikkojen tarpeeseen on jo hankittu lisätiloja ja perustettu lisäryhmiä.

Soittajankankaan päiväkodille avataan väliaikaisesti neljän lapsiryhmän etäpiste Tuiraan. Lisäksi lisäryhmiä tulee ainakin Haapalehdon päiväkotiin, Myllyojan päiväkotiin ja Kiimingin entisen kunnantalon tiloihin. Tilapäisryhmiin sijoitetut lapset saavat paikat uudesta Hiukkavaaran tilaelementtipäiväkodista, joka valmistuu ensi vuoden aikana. Myös Oulunsaloon saadaan elokuusta alkaen yksi ryhmätila lisää.

Päiväkotipaikkojen tarvetta ovat kasvattaneet viime vuonna voimaan tullut lakimuutos, jonka mukaan kaikilla lapsilla on oikeus kokoaikaiseen varhaiskasvatukseen. Oulu on myös mukana kaksivuotisessa esiopetuksen kokeilussa, joka tuo palveluiden piiriin lapsia, jotka eivät ole aiemmin olleet varhaiskasvatuksessa tai ovat olleet kerhoryhmissä. Hiukkavaaran alue ja Oulunsalo eivät ole mukana kokeilussa, mutta niiden lähialueiden päiväkoteja on mukana, jonka takia ne eivät pysty vastaanottamaan ruuhka-alueiden lapsia.

Lapsia on syntynyt Oulussa ennakoitua enemmän, ja alle kolmevuotiaita lapsia on varhaiskasvatuksessa aiempaa enemmän.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.