Hyppää sisältöön

Mistä uusi paikka tivolille ? Huvipuisto haluaa viipyä Oulussa pitkään myös jatkossa, mutta sopivaa paikkaa ei ole löytynyt

Suomen Tivoli on vieraillut Oulun Hietasaaressa jo useiden vuosien ajan. Viimeistään ensi kesän jälkeen sille pitäisi löytyä uusi paikka, mutta tarpeeksi isot alueet ovat vähissä.

Suomen Tivoli aikoo viipyä Oulussa pitkään myös jatkossa, mutta nykyinen sijainti Hietasaaressa on jäämässä asuntomessujen alle. Kuva: Pekka Loukkola / Yle

Suomen Tivoli vierailee Oulussa tänä kesänä ennätyksellisen pitkään, yhdeksän viikkoa. Samalla muut pohjoisen kaupungit, kuten Rovaniemi ja Kajaani jäävät välistä.

Suomen Tivolin kiertue kattaa tänä kesänä viisi kuntaa, kun ennen korona-aikaa se nähtiin 12 – 13 paikkakunnalla.

Toimitusjohtaja Lulu Sariolan mukaan syynä supistuneeseen kiertueeseen ovat koronatilanteen vuoksi lyhentynyt kausi, kuljetuskustannusten nousu ja pula kuljettajista.

– Viipyminen pitkään yhdessä paikassa on meille helpottavaa, sillä Tivolin muuttaminen on työlästä ja vaatii paljon rekkakortillisia kuljettajia.

Sariola kertoo, että pitkä pysähdys Oulussa on kokeilu, jonka perusteella arvioidaan, kuinka pitkään tivolia kannattaa Oulussa jatkossa pitää.

– Väistämätöntä on, että meidän vierailuajat kaupungeissa pitenevät ja samalla paikat vähenevät.

Tivoli aikoo viipyä Oulussa pitkään myös jatkossa, mutta se tarvitsee uuden paikan, sillä nykyinen alue Hietasaaressa jää asuntomessujen alle.

Sariolan mukaan heillä on Oulun kaupungin kanssa vuokrasopimus nykyisestä alueesta tälle kesälle. Jatkosta ei ole vielä tietoa.

– Mahdollisesti vielä ensi kesän voimme olla tässä, mutta sen jälkeen tarvitsemme uuden paikan. Neuvotteluja kaupungin kanssa on käyty, mutta ongelmana on se, ettei sopivia alueita näytä olevan vapaana.

Tivoli tarvitsee alleen 1,5-2 hehtaarin kantavan maa-alueen, vettä ja mielellään myös viemärin, Sariola sanoo. Hän on valmis vuokraamaan alueen myös yksityiseltä maanomistajalta.

– Olemme Oulussa niin pitkän aikaa, ettemme voi mennä mihinkään urheilukentälle, josta muu toiminta loppuisi siksi aikaa.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.