1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tampereen areena

Enää 338 päivää kotikisoihin – jääkiekon MM-kisojen upouudella Tampereen areenalla on käynnissä kiihkeä rakennusvaihe

Hulppea halli valmistuu joulukuussa Tampereen keskustaan, rautatien päälle. Kisoihin myydään jo VIP-paketteja. Liput yksittäisiin peleihin tulevat myyntiin helmikuussa. SM-liigakiekkoa hallissa pelataan näillä näkymin jo joulukuussa.

Areenan pääsisäänkäynti tulee kuvan keskellä olevan valkoisen tornin ja sen oikealla puolella olevan mustan rakennuksen väliin. Tapahtumiin tullaankin kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä. Kuva: Marko Melto / Yle

Jääkiekon MM-kisoihin on enää 338 päivää ja Suomella on pitkästä aikaa tilaisuus ottaa mestaruus kotona. Ensi kevään kisojen päänäyttämö on joulukuussa valmistuva Tampereen areena, jossa pelataan kaikki Leijonien ottelut, semifinaalit sekä finaali ja pronssiottelu.

Havainnekuva valmiista areenasta. Kuva: SRV/ Credit TomorrowAB / Studio Libeskind/ Aihio arkkitehdit

Tampereen keskustaan rautatien päälle rakennettavan areenan kustannusarvio on noin 125 miljoonaa euroa ja pinta-ala 50 000 neliötä. Areenan yhteyteen tulee hotelli, kasino ja kaikkiaan 22 ravintolaa. Areenan kokonaisuudessa työskentelee sen avauduttua joka päivä 600 ihmistä. Tapahtumien yhteydessä työntekijöiden määrä kaksinkertaistuu.

Areenasta tulee Ilveksen ja Tapparan SM-liigajoukkueiden uusi kotihalli ja se korvaa siis Suomen ensimmäisen jäähallin, Hakametsän hallin. Ensimmäiset liigaottelut on tarkoitus pelata areenassa näillä näkymin joulukuussa.

Areenaan tulee muun muassa pienpanimo. Sen paikka on tämän kuvan perällä. Kuva: Marko Melto / Yle

Tampereen areenasta tulee myös kokousten, konferenssien ja kansainvälisen tason konserttien näyttämö. 15. joulukuuta järjestettävissä avajaisissa esiintyvät Eppu Normaali ja Tampere Filharmonia. Seuraavana päivänä areenassa soittaa Popeda ja joulukuun lopussa Nightwish. Ensimmäinen ulkomainen esiintyjä on tammikuussa konsertoiva Andrea Bocelli.

Areenaan mahtuu kerralla jopa 15 000 katsojaa. Vuosittain siellä arvioidaan vierailevan yli miljoona ihmistä.

Lue myös:

Kotikisojen MM-pyhättö nousee Tampereella

Nyt on tamperelaista – tai ylöjärveläistä: Eput ja Santtu-Matias Rouvalin johtama Tampere Filharmonia esiintyvät Tampereen areenan avajaisissa

Tampereen Kannen areenasta Uros Live

Video kertoo Tampereelle vihdoin rakennettavan areenan yllättävät vaiheet – Kalervo Kummolalla ja Epuilla ollut sormensa pelissä