1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Paavo Nurmi Games

Paavo Nurmen kisat avaa suurten yleisötapahtumien kesän Turussa – seurasimme ennakkotunnelmia stadionilla

Paavo Nurmen kisat järjestetään maanantaina ja tiistaina Turussa. Perjantaina lieventyneiden koronarajoitusten takia kummallekin päivälle voidaan myydä 2 500 lippua. Se on vajaa neljännes stadionin paikkamäärästä.

Paavo Nurmen kisojen yleisö iloitsi päästessään pitkästä aikaa katsomoihin
Paavo Nurmen kisojen yleisö iloitsi päästessään pitkästä aikaa katsomoihin

Maanantaina on Turussa luvassa suuren urheilujuhlan tuntua, kun pitkän koronatauon jälkeen yleisurheilijat pääsevät kisaamaan yleisön edessä.

Perjantaina lieventyneiden koronarajoitusten takia kummallekin päivälle voidaan myydä 2 500 lippua. Se on vajaa neljännes stadionin paikkamäärästä. Yleisöä ei tarvitse jakaa erillisiin lohkoihin. Kasvomaskien käyttöä suositellaan. Yleisön toivotaan myös pitävän turvavälit muihin katsojiin.

Paavo Nurmen kisojen ohjelmassa on 24 lajia. Kotimaan kärkiurheilijoden lisäksi stadionilla nähdään lukuisia kansainvälisiä yleisurheiluhuippuja. Kisan kiinnostavimmat osallistujat näet täältä.

Vesa ja Heli Kuparinen Hyvinkäältä olivat katsomossa ensimmäisten joukossa. Intohimoiset yleisurheilun ystävät kannustavat Ella Junnilaa ja aitureita. Kuva: Johanna Manu / Yle

Urheilukisoissa ei ole viime aikoina juuri yleisöä nähty. Paavo Nurmen kisojen yleisössä on tästä johtuen monella poikkeuksellisen hyvä tunnelma.

– Erittäin hyvät fiilikset, kun pääsee pitkästä aikaa katsomoon, sanoo Esa Kevlin. Hän on käynyt katsomassa Paavo Nurmen kisoja jo muutamana vuonna peräkkäin.

Ilpo Puputti kertoo kiertävänsä paljon yleisurheilukisoja. Tänään hän seuraa poikansa suoritusta.

– Mielellään pitää maskia kasvoilla, mutta luulen että tämä onnistuu. Viime vuonnakin järjestettiin kisoja ja kaikki toimi, hän sanoo.

Joka toinen penkkirivi on poissa käytöstä. Kuva: Johanna Manu / Yle

13-vuotiaat Rauha Rajainmäki ja Vilma Koski Porin Yleisurheilusta ovat kilpailemassa Paavo Nurmen kisoissa. Tytöt ovat tunteneet kolme vuotta ja tsemppaavat toisiaan.

– Yhdessä treenaaminen auttaa, kertoo Rajainmäki.

Kisapäivältä he odottavat kovia tuloksia – itselleen ja muille. Erityisesti sadan metrin juoksu kiinnostaa. Kansainvälisistä urheilijoista suosikkia ei löydy, mutta Suomen huippujen suorituksia seurataan tiiviisti.

13-vuotiaat Rauha Rajainmäki ja Vilma Koski ovat pitkästä aikaa isoissa kisoissa. Tytöt on bestiksiä ja kaveria tsempataan, vaikka toinen olisikin parempi. Kuva: Johanna Manu / Yle

Yle näyttää Paavo Nurmen kisat kanavillaan. Lähetykset alkavat TV2:ssa maanantaina kello 20.00 ja tiistaina kello 19.00. Yle Puheen lähetykset alkavat maanantaina 19.55 ja tiistaina 19.00. Kilpailuja voit seurata myös Yle Areenassa.

Lue myös:

Supertähtiä, tiukkoja kamppailuita ja armotonta rankingpisteiden metsästystä – kolme asiaa, joita Paavo Nurmen kisoissa kannattaa seurata