1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntayhtymät

Pohjanmaan hyvinvointikuntayhtymä kiteytti palveluasenteensa ja hyväksyi strategian – palveluasenteen kiteyttää uusi kaksikielinen tunnuslause

Tammikuussa 2022 toimintansa aloittavan Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän strategia on valmis ja hyväksytty kuntayhtymän valtuustossa. Organisation palveluasennetta kuvaamaan valittiin kaksikielinen "Hei, kuinka voin auttaa?” "Hej, hur kan jag hjälpa dig?” -tunnuslause.

Pohjanmaan hyvinvointialueen johtaja Marina Kinnunen sanoo, että Pohjanmaalla pidetään tärkeinä kattavia lähipalveluita. Kuva: Antti Haavisto / Yle

Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän palveluasenne kiteytyy Hei, kuinka voin auttaa -tunnuslauseeseen.

Kuntayhtymän valtuusto hyväksyi tänään maanantaina hyvinvointialueen strategian.

Strategia pitää sisällään uuden organisaation arvot, vision, pitkän aikavälin tavoitteet sekä organisaation palveluasennetta kuvastavan kaksikielisen tunnuslauseen ”Hei, kuinka voin auttaa?”, ”Hej, hur kan jag hjälpa dig?”.

Tunnuslause on signaali siitä, kuinka tammikuussa 2022 aloittava hyvinvointialue tahtoo kohdata Pohjanmaan alueen väestön, todetaan kuntayhtymästä.

Kuntayhtymän valtuuston puheenjohtaja Gösta Willman pitää valmistuneen strategian tunnuslausetta erinomaisena kuvauksena uuden organisaation asenteesta.

– Se on selkeä signaali siitä, kuinka tahdomme kohdata Pohjanmaan alueen väestön. Olemme heitä varten, Willman sanoo.

Strategiassa Pohjanmaan hyvinvointialueen arvot kiteytetään kolmeen sanapariin: ihmiseltä ihmiselle, eteenpäin katsova ja tasa-arvoinen kohtelu. Kuntayhtymän visio on muun muassa olla läsnä potilaan ja asiakkaan arjessa.

Strategia on pitkän ja monivaiheisen valmistelutyön tulos

Pohjanmaan hyvintointialueen strategian valmistelu alkoi elokuussa 2020 hyvinvointialueen ohjausryhmässä. Strategiatyön taustalla oli se työ, joka tehtiin edellisen hallituksen aikana maakunta- ja soteuudistuksen eteen.

Syksyllä työ jatkuivat.

Viime syksyn aikana kuntayhtymän strategisia vaihtoehdot olivat pohdinnassa yhdessä niiden 13 kunnan kanssa, jotka ovat mukana kuntayhtymässä.

Keskustelut koskivat muun muassa sitä, mikä kullekin kunnalle on tärkeää uudessa kuntayhtymässä.

– Jo maakuntavalmistelussa ja kuntakierroksella tärkeimpänä asiana esiin tuli, että Pohjanmaalla halutaan kattavat lähipalvelut. Niihin panostamme sekä myös kestävään kehitykseen, korkeatasoiseen asiakas- ja potilasturvallisuuteen sekä siihen, että henkilöstö on valmis suosittelemaan työpaikkaansa, kertoo valmistelusta Pohjanmaan hyvinvointialueen johtaja Marina Kinnunen.

Pohjanmaan hyvinvointialueen kuntayhtymän valtuusto hyväksyi tämänpäiväisessä kokouksessaan myös kuntayhtymän hallintosäännön.