1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kesäkukat

Kesän alkaminen käynnisti kukkarumban: Riihimäellä ja Hämeenlinnassa katukuvaa koristavat tuhannet kesäkukat

Riihimäellä kukkien istuttaminen alkaa tällä viikolla. Myös Hämeenlinnassa kukka-astiat ja amppelit ilmestyvät katukuvaan tämän ja ensi viikon aikana.

Hämeenlinnassa on kylvetty auringonkukkapeltoja Jukolaan, Kirstulaan ja Aulangolle. Kuva: Harri Oksanen / Yle

Kaupungeissa ja kunnissa yksi kesän merkki on se, että erilaiset kukkaistutukset ilmestyvät katukuvaan. Esimerkiksi Riihimäellä kukkapenkkeihin ja ruukkuihin istutetaan yhteensä 4 400 kesäkukkaa.

Moni on jo kaivannut kesäkukkia pehmentämään kesäkukkia pehmentämään kaupunkiympäristöä, mutta viivyttelyyn on syynsä. Kukkien istuttaminen Riihimäellä aloitetaan tällä viikolla.

Sata vuotta täyttävää Sakoa juhlistetaan Asesepän puiston kuvioistutuksella. Perinteiset kannat tulevat puolestaan komeilemaan kaupunginmuseon edustalle ja Kastanjapuistoa värittävät tänä vuonna dahliat.

Kuuntele miten Riihimäen kukkaloisto syntyy ja mitä se pitää sisällää.

Kukkaloistoa eri puolille Hämeenlinnaa

Myös Hämeenlinnassa kukkarumba alkaa tällä viikolla. Suuret kukka-astiat ja amppelit viedään katujen varsille sekä yleisille alueille tämän ja ensi viikkojen aikana. Myös maaryhmät istutetaan ensi viikon loppuun mennessä ja koko kaupunki on kukitettu juhannukseen mennessä.

Kantakaupungin kaduille ja yleisille alueille amppeleita ripustetaan 271, Lammille 102, Hauholle 24, Tuulokseen 12 ja Iittalaan 42. Renkoon viedään perinteiset kukka-astiat.

Hämeenlinnassa on kylvetty auringonkukkapeltoja Jukolaan, Kirstulaan ja Aulangolle. Auringonkukat ilahduttavat loppukesästä, jolloin auringonkukat ovat kauneimmillaan.

Kesäkukat somistavat kaupunkia syys-lokakuulle, siihen asti, kun ensimmäiset yöpakkaset alkavat.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.