1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. raitioliikenne

Osa Pirkkalan kuntavaaliehdokkaista haluaa ratikan mahdollisimman pikaisesti, toisten mielestä ratikan rakentamisella ei ole kiire

Etenkin vihreiden ehdokkaat pitävät ratikan jatkoa Pirkkalaan kiireisenä hankkeena. Myös SDP:ssä, vasemmistoliitossa ja kokoomuksessa enemmistö ehdokkaista kannattaa ratikan pikaista rakentamista. Perussuomalaisissa ratikan vastustus on laajaa.

Yle kysyi vaalikoneessa Pirkkalan kuntavaaliehdokkailta, pitäisikö Tampereen ratikkaa jatkaa mahdollisimman nopeasti myös Pirkkalaan. Kuva: Kirsi Matson-Mäkelä / Yle

Liittyminen Tampereen raitiotieverkkoon jakaa pirkkalalaisten kuntavaaliehdokkaiden mielipiteet.

Ylen vaalikoneen perusteella mieluiten ratikan näkisivät Pirkkalassa mahdollisimman nopeasti vihreiden ehdokkaat. Myös vasemmistoliiton, kokoomuksen ja SDP:n ehdokkaista enemmistö kannattaa sitä, että ratikka rakennettaisiin niin nopeasti kuin voidaan.

Keskustan, kristillisdemokraattien, Liike Nyt -puolueen ja perussuomalaisten ehdokkaista enemmistö vaalikoneeseen vastanneista ei pidä ratikkaa Pirkkalaan niin kiireisenä hankkeena.

Tampereen ratikan jatkosta naapurikuntiin on tehty yleissuunnitelma. Suunnitelmassa kuvataan raitiotien jatkolinjojen ratavarausten sijainnit Tampereen Hatanpäältä Härmälän kautta Pirkkalaan, TAYSilta Koilliskeskuksen kautta Kangasalan Lamminrahkaan sekä Tampereen Lielahdesta Ylöjärvelle.

Seudulliset suunnitelmat ulottuvat aina 2040-luvulle asti.

Kuva: Yle

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Lue lisää:

Moni kuntavaaliehdokas pitää Tampereen ratikan laajentamista muita liikennehankkeita tärkeämpänä Ylen vaalikoneessa

Maksuttoman joukkoliikenteen kokeileminen jakaa tamperelaisten kuntavaaliehdokkaiden mielipiteet Ylen vaalikoneessa