1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. jätehuolto

Keräysauto kiertää jälleen ympäri Lappia keräten jätettä – maksuton palvelu helpottaa pitkien etäisyyksien päässä asuvien jätteenlajittelua

Yksi kotitalous voi jättää keräysautoon henkilöauton peräkärryllisen verran jätettä.

Lapissa kiertävä keräysauto ottaa kyytiin myös lajittelematonta jätettä. Kuva: Mia Sivula / Yle

Kotitalouksille tarkoitettu jätteiden keräyskierros käynnistyy jälleen Lapissa. Mukana on yhdekän paikkakuntaa eli Enontekiö, Inari, Kittilä, Muonio, Pelkosenniemi, Salla, Savukoski, Sodankylä ja Kemijärvi.

Keräyskierroksen tarkoituksena on helpottaa pitkien etäisyyksien päässä asuvien lappilaisten sekä vapaa-ajan asukkaiden jätehuollon järjestämistä.

Keräysautoon otetaan maksutta vastaan kotitalouksien vaarallisia jätteitä, sähkölaite- ja metalliromua sekä kaatopaikkajätettä. Myös lajittelematonta jätettä sekä UFF:n keräykseen soveltuvia lahjoituksia otetaan kyytiin.

Yksi kotitalous voi luovuttaa jätettä yhden henkilöauton peräkärryllisen verran.

Lapin Jätehuolto kuntayhtymä Lapecolta pystyi tilaamaan etukäteen myös erillisen maksuttoman noudon suurikokoiselle metalliromulle sekä romuajoneuvoille. Tilauksen määräaika on jo mennyt.

Keräysauton pysähdyspaikat ja -ajat voi tarkistaa Lapecon asiakaspalvelusta tai osoitteesta www.lapeco.fi (siirryt toiseen palveluun).

Keräyskierros jatkuu 8. heinäkuuta saakka.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.