Hyppää sisältöön

Oulussa koronatilanne rauhoittunut touko–kesäkuun vaihteessa: viime viikolla kaikkiaan vain kahdeksan tartuntaa

Tartuntojen määrä on puolittunut edellisestä viikosta. Nyt odotetaan, vaikuttaako viikonlopun päättäjäisjuhlinta kaupungin koronaepidemiatilanteeseen. Kaupungin mukaan edelleen kannattaa kiinnittää huomiota omaan tehostettuun hygieniaan ja riittäviin välimatkoihin muihin nähden.

Muun muassa hyvästä käsihygieniasta kannatta edelleen pitää huolta, vaikka koronarajoituksia onkin jo purettu. Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Oulussa koronaepidemia on ollut nyt rauhoittumassa, viime viikolla oli kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Määrä on puolittunut edellisviikosta, jolloin tartuntoja todettiin yhteensä 15. Samalla virukselle altistumisetkin ovat vähentyneet.

Sairaalahoidossa koronaviruksen vuoksi oli maanantai-iltapäivällä alle viisi potilasta Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Oulun kaupunginsairaalassa ei ole nyt koronapotilaita.

Ensi viikolla nähdään, vaikuttavatko vasta olleet koulujen päättymisjuhlallisuudet ja valmistujaiset koronatartuntatilanteeseen.

Oulun kaupungilta muistutetaan, että rajoitusten purkamisesta huolimatta jokaisen kannattaa noudattaa edelleen varovaisuutta lähikontakteissa ja huolehtia hyvästä käsihygieniasta. Maskeja kannattaa käyttää vielä sisätiloissa muualla kuin kotona sekä esimerkiksi työpaikoilla.

Tästä voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.