Hyppää sisältöön

Koronarokotukset etenevät ennakoitua nopeammin: Jyväskylän seudulla ajanvaraus on avattu 37-vuotiaille, ensi viikolla vuorossa jo vähän päälle kolmekymppiset

Rokotteita on saatu hyvin. Työterveyshuolto on omia asiakkaitaan rokottamalla keventänyt kuntien rokotuskuormitusta.

Hoitaja annosteli Pfizer-rokotetta toukokuussa. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Jyväskylässä, Hankasalmella ja Uuraisilla pääsevät kuluvasta tiistaista alkaen varaamaan ajan ensimmäiseen koronarokotukseen kaikki 37 vuotta täyttäneet. Kaupungin mukaan uusi ikäluokka avautuu hyvän rokotesaannin ansiosta ilmoitettua aiemmin.

Aikoja on vapaana, koska työterveyshuolto on omia asiakkaitaan rokottamalla keventänyt Kuokkalan ja Killerin rokotuspisteiden painetta.

– Aikoja kannattaa hakea myös lähipäiviltä. Ajanvarauskirjoja löytyy nettipalvelusta useita, ja niitä kannattaa selata. Tilaa on esimerkiksi kirjoilla ”Killeri9” ja ”Killeri10” sekä ”Kuokkala37”, ”Kuokkala38” ja ”Kuokkala39”, neuvoo palvelukoordinaattori Raija Loikkanen tiedotteessa.

Ensirokotusten ajanvaraus jatkuu edelleen myös kaikilla riskiryhmäläisillä ja vanhemmilla ikäluokilla.

Ensi viikolla eli viikolla 24 varaamaan pääsee kaksi uutta ryhmää: tiistaista 15.6. alkaen ajanvaraus on auki yli 35-vuotiaille ja torstaista 17.6. varaamaan pääsevät 33–34-vuotiaat. Viikolla 25 varausvuoroon tulevat 30–32-vuotiaat.