1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kuntosalit

Virolahdelle on suunnitteilla kuntosali – kunta aikoo etsiä yrittäjän pyörittämään toimintaa

Kuntosali on tarkoitus perustaa Virojoen kuntakeskukseen.

Varsinaisen kuntosalin lisäksi Virojoentie 14:n kiinteistöön tulisi ryhmäliikuntatila sekä erilliset pukutilat naisille ja miehille. Kuvituskuva. Kuva: Mikael Crawford/Yle

Virolahden keskustaan aiotaan perustaa kuntosali.

Kunta suunnittelee täysimittaista kuntosalia Virojoen kuntakeskukseen. Tarkoituksena on etsiä kilpailutuksella yksityinen toiminnanharjoittaja pyörittämään ja kehittämään kuntosalin toimintaa. Kunta järjestäisi kuntosalitilat laitteistoineen.

Virolahden kunta on kartoittanut ensin omistamansa tilat ja sen jälkeen tiedossa olevat, kuntosalitoimintaan sopivat yksityisten omistuksessa olevat tilat Virojoella. Eri vaihtoehdoista parhaaksi on osoittautunut osoitteessa Virojoentie 14 sijaitseva kiinteistö.

Kiinteistöhallintoyhtiö Alfa Housing Oy on antanut kunnalle tarjouksen tilojen vuokraamisesta laitteistoineen. Tarkoituksena olisi, että yhtiö ostaisi kiinteistön sen nykyiseltä omistajalta, ja vuokraisi sen sitten kunnalle. Virolahden kunta puolestaan vuokraisi tilat eteenpäin kuntosaliyrittäjälle.

Varsinaisen kuntosalin lisäksi kiinteistöön tulisi ryhmäliikuntatila sekä erilliset pukutilat naisille ja miehille.

Vuokraneuvottelut alkavat

Alfa Housing Oy on tarjonnut tiloja kunnalle 4 850 euron kuukausivuokralla. Kunta on neuvotellut yhtiön kanssa kymmenen vuoden vuokra-ajasta.

Tämän vuoden talousarvioon esitetään 19 400 euron ja vuoden 2022 talousarvioon 58 200 euron vuokramenoja kuntosalista. Talousarvioiden tulopuolelle on tarkoitus tehdä korjauksen kuntosaliyrittäjän kilpailutuksen jälkeen.

Virolahden kunnan kustannuksiksi jäisi kunnan Alfa Housing Oy:lle maksaman kuukausivuokran ja kuntosaliyrittäjän kunnalle maksaman kuukausivuokran erotus.

Virolahden kunnanhallitus päätti maanantaina valtuuttaa kunnanjohtaja Veli-Matti Pullin vuokrasopimusneuvotteluihin Alfa Housing Oy:n kanssa. Lisäksi kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle kunnanjohtajan valtuuttamista kymmenen vuoden vuokrasopimuksen solmimiseen Alfa Housing Oy:n kanssa. Kunnanvaltuusto päätti myös esittää valtuustolle muutoksia talousarvioon.

Lisää Kymenlaakson uutisia myös Yle Areenassa: katsele, kuuntele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.