Kajaanissa frisbeegolf saa oman seuran, joka panostaa junioritoimintaan ja lajiin opastamiseen

Uuden seuran on tarkoitus aloittaa toimintansa tämän kesän aika. Lajin suosio näkyy myös valtakunnallisesti, sillä seurojen määrä on lisääntynyt ympäri Suomen. Lajin suosion varjopuolena myös Kajaanissa on havaittu radoilla ilkivaltaa. ja esimerkiksi löytökiekkojen palautuskäytäntö on osalle harrastajista vielä epäselvää.

Frisbeegolf on löytänyt paikkansa Kajaanista pysyäkseen
Frisbeegolf on löytänyt paikkansa Kajaanista pysyäkseen

Frisbeegolf on löytänyt paikkansa Kajaanista pysyäkseen. Yksinomaan frisbeegolfiin liittyvien seurojen määrä on lisääntynyt ympäri Suomen ja nyt myös Kajaanissa on oma perusteilla. Seuran on tarkoitus aloittaa toimintansa kesän aikana.

– Nyt olemme perustamassa uutta seuraa ja sen on tarkoitus pyöriä jo kesällä. Seura panostaa junioritoimintaan ja lajiin opastamiseen, sanoo Frisbeegolfin puuhamies, kajaanilainen Juho Heikkinen.

Kajaanissa lajia harrastavia on noin sata.

– Ja sellaisia, jotka kulkevat isoissa kisoissa, on noin parikymmentä.

Lajin suosion varjopuolena myös Kajaanissa on havaittu radoilla ilkivaltaa ja esimerkiksi löytökiekkojen palautuskäytäntö on osalle harrastajista vielä epäselvää.

– Yksi kallioon kiinnitetty kori oli pari viikkoa sitten kaadettu ja viime syksynä löytökiekkolaatikko on murrettu auki.

Heikkistä ilkivalta tympäisee, kun radat ovat aktiiviharrastajien ylläpitämiä ja heillä olisi muutakin tekemistä kuin korjailla rikottuja jälkiä.

Kajaanissa väyliä löytyy Nakertajasta, Kätönlahdesta, Lehtikankaalta ja Vimpelinvaaralta.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.