Hyppää sisältöön

Luontoimagostaan tunnetussa Kuusamossa on kaksijakoinen suhtautuminen kaivosteollisuuteen – kuuntele Kuntarundin Kuusamon vaalikeskustelu Yle Areenasta

Kaivokset ja matkailu ovat Kuusamossa varmasti vastakkain tulevanakin vaalikautena. Kuusamon keskusta on kuihtunut ja Rukan kehittäminen keskusteluttaa. Alueelle halutaan etätyöntekijöitä, mutta rakennetaanko valokuitua kunnan verorahoilla?

Kuusamossa luonto on tärkeä asia ja sitä on kaupungin imagossa hyvinkin voimakkaasti tuotu esille. Kuusamon luonnossa on paljon voimavaroja ja siitä myös kaivosteollisuus on kiinnostunut. Kaupungissa on kaksijakoinen suhtautuminen kaivoksiin, ne tuovat työtä ja toimeentuloa, mutta niiden on pelätty vaikuttavan luontoimagoon.

Kaivokset ja matkailu ovat kunnassa varmasti vastakkain tulevanakin vaalikautena. Luontoa kunnassa korostetaan, mutta valtakunnallisesti arvokkaaksi maisema-alueeksi hyvää tuulivoima-aluetta ei haluta. Kunta menettäisi miljoona euroa vuodessa.

Myös Rukan kehittäminen keskusteluttaa. Syökö sen kehittäminen muiden kylien elinvoimaa vai vahvistuvatko kylät?

– Kipeitä päätöksiä on jouduttu tekemään kyläkouluille, koska haluttiin satsata uuteen kouluun, sanoo sosiaalidemokraattien Inka Hokkanen sivukylien kehittämisestä. Keskusta kuihtuu, eikä isompia konkreettisia apukonsteja löydy.

Kuusamo haluaa paikkakunnalle etätyöntekijöitä. Valokuituun pitää käyttää myös kunnan verorahoja.

Kuusamon Kuntarundi-jaksossa ovat keskustelemassa Inka Hokkanen, Leena Haataja (vihr.) ja Mika Määttä (kesk.). Toimittajaon Risto Degerman, tekninen tuottaja Antti Punkki.

Suomen suurin vaalikiertue Kuntarundi vie sinut jokaiseen Manner-Suomen kuntaan ja nostaa esiin ne asiat, joista sinun kunnassasi juuri nyt keskustellaan. Mukana keskustelussa on kolme kuntavaaliehdokasta. Kuuntele, mistä sinun kunnassasi puhutaan.

Tutustu kotikuntasi ehdokkaisiin Ylen vaalikoneessa(siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun).