Hyppää sisältöön

Rakennusyhtiö maksaa Ilmajoen kunnalle terveyskeskuksen korjauskustannuksia

Ilmajoen terveyskeskuksessa ilmeni sisäilmaongelmia peruskorjauksen ja laajennuksen jälkeen. Kunta joutui korjaamaan ongelmia omalla kustannuksellaan, kun Peab kiisti kunnan vaatimukset. Nyt asiassa on päästy sopuun ja yhtiö korvaa puolet kustannuksista.

Ilmajoen terveyskeskuksen peruskorjauksesta seurasi kiista kunnan ja rakennusyhtiön välillä. Arkistokuva. Kuva: Derrick Frilund / Yle

Ilmajoen kunta ja rakennusyhtiö Peab ovat päässeet sopuun terveyskeskuksen rakennusurakkaan liittyvässä kiistassa.

Peab maksaa Ilmajoen kunnalle puolet koituneista kustannuksista, yhteensä 365 000 euroa.

Peab toteutti Ilmajoen terveyskeskuksen peruskorjauksen ja laajennuksen vuonna 2015. Parin vuoden kuluttua kiinteistössä ilmeni sisäilmaongelmia, mikä aiheutti kunnalle kustannuksia sekä korjauksista että väistötiloista. Tuolloin Peab ei suostunut Ilmajoen kunnan vaatimuksiin ja kunta teki korjaukset omalla kustannuksellaan.

Nyt asiassa on päästy sopuun.

– Koska asiaan liittyy useita eri tekijöitä, eikä asia ollut mitenkään yksiselitteinen päätimme ratkaista asian perinteisellä kirkko keskelle kylää -ratkaisulla. Olemme tyytyväisiä, että käytyjen neuvottelujen jälkeen pääsimme sovintoratkaisuun ja asia on nyt päätöksessä, kertoo toimitusjohtaja Mika Katajisto Peab Oy:stä.

– Myös me olemme tyytyväisiä saatuun ratkaisuun ja olemme halukkaita jatkamaan yhteistyötä uusissa, tulevissa hankkeissa, toteaa kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski.

.
.