1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ylivieska

Mihin Ylivieskassa pitäisi rakentaa ja mitä? Kuuntele Kuntarundin Ylivieskan vaalikeskustelu Yle Areenasta

Yliveskassa tuulivoimaa kaavaillaan laajasti, mutta paikalliset vastustavat. Uusia asuntoja pitää saada keskustaan, mutta mitä tehdä arvokkaille vanhoille taloille – säilyttää ne vai lanata alas? Ilkivalta laajenevan kaupungin keskustassa myös mietityttää.

Ylivieskan keskustan lisärakentamista ja jopa uudelleenrakentamista on ollut käsittelyssä jo kuluvalla valtuustokaudella. Varsinkin Kasarmialueen kehittäminen on asia, joka näyttäisi kuntavaalien korvalla nousevan eri puolueiden välisissä keskusteluissa esille.

Tuulivoima on Ylivieskassa herättänyt jonkin verran vastustusta alueilta, joihin sitä on kaavailtu tai kaavaillaan, yksi ratkaisu voisi olla sen sijoittaminen vain tiettyyn kaupungin kolkkaan, ei "ympäri ämpäri".

Tosin valtuustossakin sama tuulivoimahanke on ensin haudattu ja sitten taas nostettu esiin.

Nuorison tekemä ilkivalta on ollut Ylivieskassa paljon keskustelua herättänyt aihe.

– Kameravalvontaa voitaisiin lisätä tuonne keskustaan, esimerkiksi asematunneliin, sanoo keskustan Meri Vähäkangas yhdeksi ratkaisuksi turvattomuuden tunteeseen.

Kuntarundin Ylivieskan jaksossa kolme keskustelijaa tuovat esille myös vanhempien vastuun ja sen, että kaikki nuoret eivät ilkivaltaa harrasta.

Ylivieskan Kuntarundi-jaksossa ovat keskustelemassa Meri vähäkangas, Alpo Löytynoja (sd.) ja Heta Myllymäki (kok.). Toimittaja on Risto Degerman ja tekninen tuottaja Antti Punkki.

Suomen suurin vaalikiertue Kuntarundi vie sinut jokaiseen Manner-Suomen kuntaan ja nostaa esiin ne asiat, joista sinun kunnassasi juuri nyt keskustellaan. Mukana keskustelussa on kolme kuntavaaliehdokasta. Kuuntele, mistä sinun kunnassasi puhutaan.

Tutustu kotikuntasi ehdokkaisiin Ylen vaalikoneessa (siirryt toiseen palveluun).