Hyppää sisältöön

Oulun Stiiknafuulian pokkasi liikuntakeskus Hukka – yhteistyö urheiluseurojen kanssa ja korona-ajan uudet palvelut toivat yrittäjäpalkinnon

Hukka on perheyritys, jolla on Oulussa pitkät perinteet. Vuonna 2020 Hukan liikevaihto oli noin 3,3 miljoonaa euroa ja liikuntakeskus työllisti noin 50 henkilöä.

Heinäpäässä sijaitseva Liikuntakeskus Hukka on perheyritys, jolla on Oulussa pitkät perinteet. Kuva: Liikuntakeskus Hukka

Liikuntakeskus Hukka saa Oulun kaupungin Stiiknafuulia-palkinnon.

Palkinto myönnetään yritykselle, joka on pitkäjänteisellä toiminnallaan vaikuttanut merkittävästi Oulun kaupungin elinkeinoelämään.

Palkintoperusteluissa mainitaan muun muassa Hukan yhteistyö muiden paikallisten toimijoiden kanssa. Yritys toimii myös kummina usealle oululaisseuralle kuten Kärpille, AC Oululle ja Ettalle. Lisäksi liikuntakeskus on mukautunut koronan myötä muuttuneeseen tilanteeseen kehittämällä uusia digitaalisia palveluja sekä tarjoamalla jäsenilleen välineitä kotiharjoittelua varten.

Hukka on perheyritys, jolla on Oulussa pitkät perinteet. Yritystoiminta alkoi jo vuonna 1976, kun veljekset Seppo ja Jouko Rounaja perustivat Oulun Heinäpäähän Oulun Squashhallit Oy:n. Siitä kaikki lähti.

Rounajan suvulla on pitkä ja monipuolinen yrityshistoria Oulussa. Liikuntakeskus Hukan toimitusjohtaja Anna Rounaja on otettu Hukan saamasta palkinnosta ja kiittelee sukunsa yrittämisen perinteitä.

– Näen tämän valtavana mahdollisuutena, johon itselläni on sydämenpaloa. Aiemmat sukupolvet ovat luoneet mahdollisuudet yrittää, tehdä ja luoda uutta. Meidän suku on ollut innovatiivinen kautta aikojen. Tämä tuntuu myös merkittävältä viestiltä liikunta-alan toimijoille, että meidän toimintamme vaikuttaa Ouluun. Mahtava tunnustus perheyritykselle.

Vuonna 2020 Hukan liikevaihto oli noin 3,3 miljoonaa euroa ja liikuntakeskus työllisti noin 50 henkilöä.

Vuoden startup-yrityksen palkinnon saa Resistance Games Oy, vuoden vientiyritys on Visidon Oy

Vuosittaiset yrittäjäpalkinnot myöntää Business Oulu -liikelaitoksen johtokunta.

Vuoden 2019 yrityspalkinnot jäivät koronapandemian aiheuttaman tilanteen vuoksi jakamatta, minkä vuoksi vuoden 2020 yrityspalkintojen valinnassa on huomioitu vuoden 2019 ehdotukset.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.