Hyppää sisältöön

Pudasjärvellä sopeutetaan taloutta ja mietitään Syötteen kehittämistä – kuuntele Kuntarundin Pudasjärven vaalikeskustelu Yle Areenasta

Pudasjärven matkailuhelmestä Syötteestä toivotaan yhä kasvavaa alan lippulaivaa, joka toisi myös työpaikkoja ja asukkaita Pudasjärvelle. Mutta miten pitkälle kaupungin velvollisuus on tukea aluetta, ja onko raha pois Pudasjärven kyliltä? Sopeuttamistoimia kaupungin talouteen on jo päätetty tehdä.

Pudasjärven kaupungissa valtuusto on jo päättänyt talouden sopeuttamisohjelmasta. Toiveita kunnan talouden kohentamiseen etsitään muun muassa tuulivoimasta ja veronkorotuspaineitakin voi edelleen olla.

Väkeä olisi kaupunkiin saatava, ja keinovalikoima voi vaihdella. Välttämättä hirsijäähallin rakentaminen ei houkuttele uusia asukkaita Pudasjärvelle, vaan ennen kaikkea sinne olisi saatava töitä. Uusia asuntoja hirrestä on jo nousemassa, matkailua ja puuteollisuutta voitaisiin jatkossa kehittää.

Suosittu Syöte on yksi matkailun kehittämisen kohde, mutta viekö sen kehittäminen kaupungin rahaa pois Pudasjärven 20 kylältä?

– Hirveän hankala on kylää kehittää, jos kaikkea pitää monta kertaa ruinata, miettii vihreiden Sanna Parkkila.

Pudasjärven Kuntarundi-jaksossa ovat keskustelemassa Antti Tihinen (vas.), Sanna Parkkila ja Anni-Inkeri Törmänen (kesk.). Toimittaja on Risto Degerman, tekninen tuottaja Antti Punkki.

Suomen suurin vaalikiertue Kuntarundi vie sinut jokaiseen Manner-Suomen kuntaan ja nostaa esiin ne asiat, joista sinun kunnassasi juuri nyt keskustellaan. Mukana keskustelussa on kolme kuntavaaliehdokasta. Kuuntele, mistä sinun kunnassasi puhutaan.

Tutustu kotikuntasi ehdokkaisiin Ylen vaalikoneessa (siirryt toiseen palveluun).