1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Koronatartunnat nopeassa laskussa Keski-Pohjanmaalla, mutta epidemia ei ole vielä sammunut – Rokotukset laajenevat kaikkiin yli 16-vuotiaisiin

Sairaanhoitopiiri jatkaa koronan kiihtymisvaihteessa. Alueella on todettu tällä viikolla yksi uusi tartunta karanteenissa olevalla.

Soiten alueella höllennettiin joitakin suosituksia viime viikolla, mutta osa säilyy ennallaan. Sisätiloissa tulee edelleen noudattaa kahden metrin turvavälejä. Arkistokuva. Kuva: Jasmina Kauta / Yle

Keski-Pohjanmaalla koronatartunnat ovat nopeassa laskussa, mutta epidemia ei ole vielä täysi sammunut, muistuttavat sairaanhoitopiirin terveysviranomaiset.

– Hygieniaohjeistuksia ja alueellisia suosituksia esimerkiksi kokoontumisista on tärkeää edelleen noudattaa. Ympäri Suomen tartuntoja kuitenkin vielä raportoidaan, kertoo Soite tiedotteessaan.

Sairaanhoitopiiri jatkaa koronan kiihtymisvaihteessa, asian vahvisti tänään alueellinen koronaviranomaisryhmä. Maakunnassa on todettu tällä viikolla yksi uusi tartunta karanteenissa olevalla ihmisellä. Tartuntojen ilmaantuvuusluku 14 vuorokauden ajalta on nyt 37,7 sataatuhatta asukasta kohden.

Koronanäytteistä positiivisia on enää 0,4 prosenttia. Tällä hetkellä karanteenissa ja kotieristyksessä maakunnassa on kolmisenkymmentä ihmistä.

Lisäksi koronarokotukset laajenevat torstaina kaikkiin yli 16-vuotiaisiin. Eli jatkossa kaikki rokotuksiin oikeutetut voivat saada koronapiikin Soiten alueella.

Lue täältä tuoreimmat uutiset koronatilanteesta Keski-Pohjanmaalla

Lue myös:

Koronarokotuksia hoidetaan myös ylimääräisenä työnä iltaisin Keski-Pohjanmaalla