Pohjois-Karjalassa alkaa historian ensimmäinen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hyvinvointia edistävä hanke

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen STEAn hankerahoitus mahdollistaa Pohjois-Karjalan Seta ry:n historian ensimmäisen hankkeen. Susirajan sateenkaari -hankkeen tavoitteena on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien edistäminen. Kolmivuotinen hanke painottuu koulutustoimintaan, vapaaehtoistyön kehittämiseen ja vaikuttamistyöhön.

Susirajan sateenkaari -hankkeen kohderyhmiä ovat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat pohjoiskarjalaiset sekä maakunnan yritykset, yhteisöt, päättäjät ja opiskelijat. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Pohjois-Karjalaan on saatu historian ensimmäinen hankerahoitus seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen hyvinvoinnin ja ihmisoikeuksien toteutumisen edistämiseen.

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen STEAn hankerahoitus mahdollistaa Pohjois-Karjalan Seta ry:n historian ensimmäisen hankkeen. Susirajan sateenkaari -hankkeen tavoitteena on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien edistäminen, Setan tiedotteessa kerrotaan.

Kolmivuotinen hanke painottuu koulutustoimintaan, vapaaehtoistyön kehittämiseen ja vaikuttamistyöhön. Hankkeen työntekijöinä ovat aloittaneet filosofian maisteri, opettaja ja tasa-arvoaktivisti Anna Estola sekä yhteiskuntatieteiden tohtori, tutkija Anni Rannikko.

Kohderyhmänä ovat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat pohjoiskarjalaiset sekä maakunnan yritykset, yhteisöt, päättäjät ja opiskelijat.

Setan vuoden suurin tapahtuma Pohjois-Karjala Pride järjestetään 22.-25. syyskuuta, ja sen teemana on Näe minut. Pride-viikolla yhteistyökumppaneina ovat muun muassa Pohjois-Karjalan elokuvayhdistys sekä Joensuun museot. Tapahtumaan etsitään parhaillaan lisää yhteistyökumppaneita.

Lisää Pohjois-Karjalan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.