1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. karaoke

Karaokeharrastajat ottavat ilon irti, kun lupa laulaa viimein heltisi – Maija-Liisa Raassina valitsi aloitusbiisikseen Lokki-valssin

Karaokea voi laulaa jälleen myös ravintoloiden sisätiloissa niillä alueilla, joissa koronatilanne on perus- tai kiihtymisvaiheessa. Joensuussa Suvannon Santrassa karaokeharrastajat ovat rajoitusten lieventymisestä mielissään.

Joensuulainen Maija-Liisa Raassina oli innoissaan laulu- ja tanssikiellon päättymisestä. Kuva: Tanja Perkkiö / Yle

Joensuulainen karaokeharrastaja Maija-Liisa Raassina jonotti karaokevuoroaan keskiviikkona päivällä.

– Elämä on kyllä ollut ihana ilman karaokeakin, mutta tykkään laulaa. Laulaminen tuo iloa elämään, Raassina sanoo.

Raassina kertoo laulavansa usein tuttuja kappaleita, mutta yllättävänsä välillä itsensä kokeilemalla uppo-outojakin biisejä. Myös tanssikiellon päättyminen ilahduttaa Raassinaa.

– Harrastin nuorempana modernia tanssia, hän kertoo.

Niin sanottu karaoke- ja tanssikielto on poistunut tästä päivästä lähtien myös ravintoloiden sisätiloista niillä alueilla, joissa koronatilanne on perus- tai kiihtymisvaiheessa.

Kielto on perustunut siihen, että ravintola-asiakkaat eivät ole saaneet liikkua paikoiltaan ravintolatoimintaa koskevien koronarajoitusten takia.

Leviämisvaiheen alueilla karaokea voi laulaa ulkotiloissa, esimerkiksi terassilla.

Joensuulaisessa Suvannon Santrassa käy innokkaita karaokeharrastajia. Kuva: Tanja Perkkiö / Yle

Suvannon Santran ravintolapäällikkö Susanna Pöntinen laittoi karaokevälineet järjestykseen asiakkaita varten. Se, että tanssiminen ja laulu on taas luvallista, vaikuttaa asiakkaiden määrään.

Myös aukioloaikojen pidentymisen odotetaan saavan lisää ihmisiä liikkeelle.

– Kun tämä kielto tuli, hävisivät asiakaskunnasta ne, jotka käyvät laulamassa tai pelaamassa biljardia. Se on kahden kauppa. Jos asiakas voi ottaa pari bisseä ja laulaa, hän tulee, jos ei voi, hän jää kotiin, Pöntinen sanoo.

Lue myös:

Ravintoloille uusia lievennyksiä ja erilaisten yleisötapahtumien järjestäminen helpottuu – katso, mikä muuttuu ja missä