1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tavaratalot & ostoskeskukset

Torniossa Rajalla kauppakeskukseen tulee kolme uutta vuokralaista – parkkihalliin rakennetaan sähköautojen latauspisteitä

Rajalla kauppakeskuksen tilojen käyttöaste nousee 75 prosenttiin.

Rajalla kauppakeskuksen uudet vuokralaiset ovat kiinteistövälittäjä Habita, Kauneusstudio Maria ja Vero Moda / Jack & Jones. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Torniossa sijaitsevaan Rajalla kauppakeskukseen tulee kolme uutta vuokralaista.

Kiinteistövälittäjä Habita on jo avannut ovensa. Paikallinen Kauneusstudio Maria muuttaa keskikaupungilta kauppakeskukseen heinäkuussa, jolloin myös vaateliike Vero Moda / Jack & Jones avaa liikkeensä.

Vero Moda / Jack & Jones on paluumuuttaja, joka lähti kauppakeskuksesta vuodenvaihteen tienoilla.

Onko kauppakeskus kenties tarkistanut vuokriaan tai vaatimuksiaan aukioloista?

– Rahalla on oma paikkansa, mutta se ei ole radikaali kysymys. Yrittäjillä on ollut oikeus pitää vapaapäivä eli liike suljettuna jo pidemmän aikaa. Tässä on tapahtunut kuitenkin jonkinlainen ahaa-elämys, kommentoi Rajalla kauppakeskuksen vuokrasopimuksista vastaava Tytti Juhokas.

Juhokkaan mukaan Torniossa ei ole vielä sovittu koronan jälkeisen ajan minimiaukiolosta.

Käyttöaste nousee 75 prosenttiin

Tokmanni sulkee myymälänsä Rajalla kauppakeskuksessa Torniossa – työttömäksi jääviä pyritään työllistämään lähialueen myymälöissä

Tokmannin lähdön ja uusien liikkeiden tulon myötä kauppakeskuksen tilojen käyttöaste nousee 75 prosenttiin.

– Meillä on syksylle menossa hyviä neuvotteluja. Jos lopputulos on hyvä, käyttöaste voi nousta 80 prosenttiin, Juhokas kertoo.

Heinäkuussa avataan viisi sähköautojen latauspistettä

Kauppakeskukseen avataan heinäkuussa myös sähköautojen latauspisteitä.

– Yksi on nopea laturi, joka lataa tietyt autot täyteen 20 minuutissa. Neljä muuta ovat keskinopeita, kertoo, yhteisömanageri Eija-Sinikka Juho.

Lisäksi heinäkuun aikana uudistetaan parkkijärjestelmä, joka jatkossa perustuu automaattiseen rekisterikilven lukemiseen.

– Parkkiliput säilyvät varajärjestelmänä, jos esimerkiksi lumen tai jään vuoksi rekisterikilven luku ei onnistu, Juho kertoo.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.