Hyppää sisältöön

Torniossa Rajalla kauppakeskukseen tulee kolme uutta vuokralaista – parkkihalliin rakennetaan sähköautojen latauspisteitä

Rajalla kauppakeskuksen tilojen käyttöaste nousee 75 prosenttiin.

Rajalla kauppakeskuksen uudet vuokralaiset ovat kiinteistövälittäjä Habita, Kauneusstudio Maria ja Vero Moda / Jack & Jones. Kuva: Juuso Stoor / Yle

Torniossa sijaitsevaan Rajalla-kauppakeskukseen tulee kolme uutta vuokralaista.

Kiinteistövälittäjä Habita on jo avannut ovensa. Paikallinen Kauneusstudio Maria muuttaa keskikaupungilta kauppakeskukseen heinäkuussa, jolloin myös vaateliike Vero Moda / Jack & Jones avaa liikkeensä.

Vero Moda / Jack & Jones on paluumuuttaja, joka lähti kauppakeskuksesta vuodenvaihteen tienoilla.

Onko kauppakeskus kenties tarkistanut vuokriaan tai vaatimuksiaan aukioloista?

– Rahalla on oma paikkansa, mutta se ei ole radikaali kysymys. Yrittäjillä on ollut oikeus pitää vapaapäivä eli liike suljettuna jo pidemmän aikaa. Tässä on tapahtunut kuitenkin jonkinlainen ahaa-elämys, kommentoi Rajalla kauppakeskuksen vuokrasopimuksista vastaava Tytti Juhokas.

Juhokkaan mukaan Torniossa ei ole vielä sovittu koronan jälkeisen ajan minimiaukiolosta.

Käyttöaste nousee 75 prosenttiin

Tokmannin lähdön ja uusien liikkeiden tulon myötä kauppakeskuksen tilojen käyttöaste nousee 75 prosenttiin.

– Meillä on syksylle menossa hyviä neuvotteluja. Jos lopputulos on hyvä, käyttöaste voi nousta 80 prosenttiin, Juhokas kertoo.

Heinäkuussa avataan viisi sähköautojen latauspistettä

Kauppakeskukseen avataan heinäkuussa myös sähköautojen latauspisteitä.

– Yksi on nopea laturi, joka lataa tietyt autot täyteen 20 minuutissa. Neljä muuta ovat keskinopeita, kertoo, yhteisömanageri Eija-Sinikka Juho.

Lisäksi heinäkuun aikana uudistetaan parkkijärjestelmä, joka jatkossa perustuu automaattiseen rekisterikilven lukemiseen.

– Parkkiliput säilyvät varajärjestelmänä, jos esimerkiksi lumen tai jään vuoksi rekisterikilven luku ei onnistu, Juho kertoo.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.