Hyppää sisältöön

Oulun poliisi varoittaa verkkohuijareista: Muutaman viime päivän aikana eri pankkien asiakkailta viety kymmeniä tuhansia euroja

Poliisista kerrotaan, että ilmoituksia huijauksista on tehty useita ja niitä tulee koko ajan lisää. Toiminta on ollut poikkeuksellisen aktiviista viime päivien aikana. Huijauksia on tehty useamman eri pankin valesivujen kautta. 

Oulun poliisin tietoon on tullut useita tapauksia, joissa pankin valesivun kautta on huijattu tai yritetty huijata rahaa. Kuva: Eleni Paspatis / Yle

Oulun poliisilaitos varoittaa pankin nimissä tehdyistä verkkohuijauksista.

Viime viikonlopun ja alkuviikon aikana poliisin tietoon on tullut useampi tapaus, jossa on pankin valesivun kautta huijattu tai yritetty huijata rahaa. Poliisin mukaan huijauksia on tehty useamman eri pankin valesivujen kautta.

Rikosylikomisario Janne Koskela Oulun poliisista kertoo, että ilmoituksia huijauksista on tehty useita ja niitä tulee nyt koko ajan lisää. Hänen mukaansa toiminta on ollut poikkeuksellisen aktiivista viime päivien aikana.

– Puhutaan huomattavista rahasummista. On viety useita kymmeniä tuhansia euroja, Koskela toteaa.

Poliisi kehottaa ihmisiä olemaan tarkkana verkossa asioidessaan. Verkkosivusto saattaa näyttää erehdyttävästi täysin aidolta pankin sivustolta.

Poliisi ohjeistaa nyt ihmisiä tarkistamaan, että pankkiasioita hoidetaan varmasti oikean sivuston kautta. Erityisesti kannattaa tarkistaa osoitteen oikeellisuus, jos menee pankin sivuille hakukoneen kautta.

Paras keino ehkäistä rikoksia on levittää tietoisuutta huijauksista ja keskustella asiasta oman lähipiirin kanssa. Jos herää epäily siitä, että on joutunut huijatuksi, on tärkeää reagoida välittömästi. Ripeät alkutoimenpiteet parantavat poliisin mahdollisuuksia saada rahat palautettua sekä rikolliset kiinni.

– Kaikki kulunut aika auttaa rikoksentekijää ja hankaloittaa uhrin tilannetta. Varat siirtyvät eri tilien kautta nopeassa tahdissa Suomesta myös ulkomaille, jolloin poliisin tutkinnan työ hankaloituu, rikosylikomisario Janne Koskela kertoo.

Ensimmäiseksi tulee ottaa välittömästi yhteys omaan pankkiin ja kertoa huijausepäilystä. Pankkia tulee pyytää palauttamaan kaikki rahasiirrot ja sulkemaan tilit.

Jos et ole täysin varma verkkopankin sivustosta tai tunnistuspyynnöstä, niin muista seuraavat: alä klikkaa, älä anna, älä luovuta.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

.
.