Huuhan, Peikkometsän ja Puijon frisbeegolfratoja aiotaan kunnostaa Kuopiossa

Huuhan frisbeegolfradalla on tarkoitus uusia kahdeksan heittopaikkaa, Puijolla tehdä pieniä ylläpitokorjauksia. Peikkometsän radalla tehdään suurempia muutostöitä, kun osa vanhoista väylistä poistetaan käytöstä ja tilalle rakennetaan muutama uusi väylä.

Kuopiolaisseura Deep In The Forest on kunnostamassa ylläpitämiään frisbeegolfratoja Kuopiossa ja on hakenut töihin kaupungilta talkooavustusta. Kuva: Yle/ Patric Westerlund

Kuopiossa on tarkoitus kunnostaa sekä Huuhan, Peikkometsän että Puijon frisbeegolfratoja. Ratoja ylläpitävä Deep In The Forest ry on hakenut kaupungilta noin kymppitonnin talkooavustusta erityisesti Huuhan ja Peikkometsän ratojen kunnostukseen.

Seuran on tarkoitus uusia pohjatöineen kahdeksan heittopaikkaa Huuhalla, jotka alkavat tulla käyttöikänsä päähän. Yhteensä radalla on 24 heittopaikkaa. Niistä kahdeksan uusittiin jo viime vuonna, ja viimeiset kahdeksan jää uusittavaksi ensi vuonna.

– Heittopaikat yksinkertaisesti kuluvat ja käyttäjämääräkin on viime vuosina kasvanut, Deep In The Forestin puheenjohtaja Juuso Nenonen kertoo.

Peikkometsän väyliä uudistetaan

Peikkometsän rata muutetaan 18-väyläisestä 12-väyläiseksi. Osa vanhoista väylistä poistetaan käytöstä ja tilalle rakennetaan muutama uusi väylä.

Syinä radan muutostöihin ovat alueelle tullut täydennysrakentaminen ja puistoalueen lisääntynyt ja monipuolistunut käyttäjäkunta.

Kevyen liikenteen väylien välittömässä tuntumassa sijaitsevat frisbeegolfväylät poistetaan käytöstä, jotta alue säilyy turvallisena myös kaikille muille käyttäjille.

– Tämä on ennakoiva toimenpide. Onneksi vielä ei ole sattunut mitään, mutta riski on olemassa, koska alueella on niin paljon erilaisia liikkujia. Osa turvattomista väylistä on jo purettu, ettei frisbeegolfaajien ja muiden liikkujien välillä synny vaaratilanteita.

Turvalliset väylät jäävät paikalleen, ja purettavien väylien tilalle rakennetaan muutamia uusia väyliä, jotta radasta tulee kokonaisuudessaan 12 väyläinen. Samalla käyttöön jäävät vanhat heittopaikat kunnostetaan.

Puijolla rata on hyvässä kunnossa

Puijon frisbeegolfradan kunto on hyvä, eikä siellä tänä vuonna tarvita suurempia radan korjaustöitä pientä ylläpitohuoltoa lukuun ottamatta. Sen sijaan yhdistyksen haaveena on lähiaikoina parantaa radan palveluja entisestään, jotta rata säilyisi edelleenkin huippuluokkaisena.

– Haluaisimme sinne esimerkiksi enemmän roskiksia ja penkkejä, Nenonen kertoo.

Kaupunkirakennelautakunta käsittelee talkoorahahakemuksen kokouksessaan 16. kesäkuuta.