1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Turku

Turun Pernossa tapahtuneen kaksoissurman syytteen nostamispäivä siirtyi

Poliisin mukaan kyseessä on laaja ja vaativa tutkinta.

Rikokset tapahtuivat huhtikuussa kerrostalohuoneistossa ja sen läheisyydessä. Arkistokuva. Kuva: Jorge Gonzalez / Yle

Turun Pernossa huhtikuussa tapahtuneiden henkirikosten esitutkinta jatkuu. Poliisi kertoo tiedotteessa, että syytteen nostamiseen on haettu pidennystä.

Poliisi mukaan tapauksen esitutkinta on edennyt hyvin, mutta tutkinta on laaja ja vaativa. Lisäksi rikosepäily on poikkeuksellisen vakava.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus määräsi keskiviikkona uudeksi syytteen nostamisen määräpäiväksi 3. marraskuuta 2021. Aiempi takaraja oli heinäkuun alussa. Lisäksi oikeus määräsi epäiltynä olevan vuonna 1993 syntyneen miehen mielentilatutkimukseen esitutkintavaiheessa.

Rikokset tapahtuivat huhtikuussa kerrostalohuoneistossa ja sen läheisyydessä. Teoissa kuoli kaksi henkilöä. Yksi loukkaantui vakavasti, ja myös kaksi muuta henkilöä oli vaarassa joutua henkirikoksen uhriksi.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi epäillyn miehen aiemmin todennäköisin syin epäiltynä kahdesta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä. Epäilty on edelleen vangittuna.

Lue lisää:

Turun Pernon kaksoismurhan taustalla riita – epäilty ampui ensimmäiset laukaukset jo kerrostalon pihalla

Tämän tiedämme epäillystä Turun kaksoismurhasta ja tekijästä nyt – poliisi hyvin vaitonainen, epäilty 27-vuotias vangittiin tiistaina

Poliisilta lisätietoja Turun epäillyistä murhista: Ampumisen kohteena oli 27–vuotias mies – kuollut nainen ja haavoittunut mies olivat sivullisia