Hyppää sisältöön

Oulussa Tuiran uimarannan yleinen sauna näyttää toteutuvan – tulossa Oulun Rantasaunaseuran rakennettavaksi

Oulun Rantasaunaseura ry on saanut nyt suunnitteluvarauksen Tuiran uimarantaan rakennukselle, jossa olisi saunan lisäksi kahvila sekä muun muassa talviuimareiden pukutila ja uimavalvojien tilat. Neuvottelut Oulun kaupungin kanssa jatkuvat vielä, asemakaavamuutos alueelle valmistunee vuonna 2022.

Tuiran uimarantaa halutaan uudistaa. Oulun kaupunki on näyttänyt nyt vihreää valoa kiinteälle yleiselle saunalle rantaan. Se voisi sijoittua taustalla näkyvän huoltorakennuksen paikalle. Kuva: Timo Nykyri / Yle

Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunta myönsi Oulun Rantasaunaseura ry:lle tiistaina suunnitteluvarauksen saunan toteuttamiseksi Tuiran uimarantaan.

Kesäisin lauttasaunaa Tuiran rannassa pyörittävä seura olisi toteuttamassa rakennuksen, jossa toimisi perinteinen sauna ja kahvila. Lisäksi rakennukseen on tarkoitus sijoittaa muun muassa talviuimareiden pukutilat sekä uimavalvojien tilat, jotka Oulun kaupunki vuokraisi käyttöönsä.

– Pitkäaikainen haave on toteutumassa. Tämä on ollut yksi seuramme päätavoitteista sen perustamisesta asti, Oulun Rantasaunaseuran puheenjohtaja Markku Seppänen iloitsee.

Tuiran yleinen sauna voisi olla valmis aikaisintaan vuonna 2024.

Sitä ennen Oulun Rantasaunaseura käy vielä jatkoneuvotteluja Oulun kaupungin kanssa. Tuiran uimarannan kehittämistä koskeva asemakaavamuutoskaan ei ole vielä valmis.

Saunan lopullinen sijainti ja laajuus tarkentuvatkin uudelleenkaavoituksen yhteydessä. Oulun kaupunki on suunnitellut purkavansa nykyisen Tuiran uimarannalla sijaitsevan huoltorakennuksen, ja sauna voisi rakentua sen paikalle.

Oulun Rantasaunaseuran lauttasauna on toiminut rannassa kesäisin vuodesta 2014 lähtien. Kiinteitä yleisiä saunoja Oulussa ei tällä hetkellä ole.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.