1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK)

TAMKin valintakokeet ohi – jättiurakka onnistui ilman ongelmia koronarajoituksista huolimatta

Noin 300 tamkilaista oli mukana talkoissa varmistamassa hakijoiden terveysturvalliset olosuhteet. Kokelaat olivat hyvin tietoisia erikoisjärjestelyistä.

TAMKin pääkampuksella nähtiin kahdeksan päivän aikana enemmän ihmisiä kuin yli vuoden aikana yhteensä. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Tampereen ammattikorkeakoulun jättiurakka, valintakoeviikot tiukoin koronarajoituksin, saatiin läpi ilman isoja ongelmia. Viimeinen koe oli eilen.

TAMK kertoo tiedotteessa, että yhteensä 5055 hakijaa osallistui Tampereella valtakunnalliseen AMK-valintakokeeseen touko-kesäkuun vaihteessa kahden viikon aikana.

Tampereen ammattikorkeakoulun pääkampuksella nähtiin kahdeksan päivän aikana enemmän ihmisiä kuin yli vuoden aikana yhteensä.

Noin 300 tamkilaista, opiskelijoita ja henkilökuntaa, oli mukana talkoissa varmistamassa hakijoiden terveysturvalliset olosuhteet.

– Jokaisena koepäivänä kampuksella oli useita satoja hakijoita, joiden saapuminen, liikkuminen ja kokeen suorittaminen oli huolella suunniteltu ja ohjeistettu. Kokelaat olivat hyvin tietoisia erikoisjärjestelyistä, TAMK kiittelee.

Osa ammattikorkeakouluihin hakeneista on jo varmistanut paikkansa todistusvalinnan perusteella, loput odottavat valtakunnallisen AMK-valintakokeen tuloksia, jotka julkaistaan viimeistään 9. heinäkuuta. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan 16.7. kello 15 mennessä.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.