1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. retkeily

Vilma Helimäen yksiö kulkee selässä – kesätyöläisen majoitus voi vaihtaa paikkaa vaikka joka yöksi

Kesän retkeilymajoittuminen on Helimäen mukaan jatkumoa hänen keväällä tekemälleen 1 300 kilometrin Vita Bandetin hiihtovaellukselle Ruotsin tuntureissa. Vita Bandetin hiihtovaelluksen Helimäki suoritti lisäksi ensimmäisenä suomalaisena naisena.

Vilma Helimäki raportoi reissuistaan muun muassa Instagrammissa. Kuva: Sipe Myllyniemi / Yle

Kesän alettua ihmiset ovat lähteneet luontoon retkeilemään. Alkukesän hyvä sää on ollut retkeilijöille ja luonnossa majoittuville suotuisa.

Luonnossa majoittuu myös Vilma Helimäki, joka saapui Vuokattiin kesätöihin. Kesän aikana ei ole tarkoituskaan hankkia pysyvää asuntoa, sillä luonnossa majoituspaikkaa voi vaihtaa vaikka päivittäin. Samalla tavallisesta arjesta tulee retkeilyn kaltaista.

Jämsäläislähtöinen Helimäki saapui kesän alussa ainoastaan rinkka mukanaan. Vakituista asuntoa hänellä ei ole ajatuksissa.

Helimäki on partiotaustainen, mutta innostui retkeilystä kunnolla aikuisiällä muutettuaan Kajaaniin opiskelemaan. Muutettuaan Kajaanista, veri veti takaisin Kainuuseen seikkailemaan ja tästä syntyi idea tulla kesätöihin retkeilemään.

Kesän retkeilymajoittuminen on Helimäen mukaan jatkumoa hänen keväällä tekemälleen 1 300 kilometrin Vita Bandetin hiihtovaellukselle Ruotsin tuntureissa. Vaellus totutti hänet retkeilyyn ja kesän aikainen retkimajoittuminen tuntui luontevalta. Vita Bandetin hiihtovaelluksen Helimäki suoritti ensimmäisenä suomalaisena naisena.

Kuuntele juttu alta:

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.