1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hanna Sarkkinen

Oulun vaalipiiriin tulee toinen ministerisalkku kesäkuun lopulla – vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen aloittaa kaksivuotiskautensa sosiaali- ja terveysministerinä

Sarkkinen on vasemmistoliiton toisen kauden kansanedustaja. Hänet valittiin kaksivuotiseen ministeripestiin hallituskauden alussa vuonna 2019. Hanna Sarkkinen on myös Oulun kaupunginvaltuuston jäsen.

Hanna Sarkkinen valittiin ensimmäisen kerran eduskuntaan vuonna 2015. Kuva: Kimmo Brandt / Compic / Eduskunta

Oululainen vasemmistoliiton toisen kauden kansanedustaja Hanna Sarkkinen nousee sosiaali- ja terveysministeriksi kesäkuun lopulla.

Vaalikauden ensimmäisen puolikkaan sosiaali- ja terveysministerinä on toiminut Aino-Kaisa Pekonen. Ministerivaihdos on ollut etukäteen tiedossa, sillä puolue päätti järjestelystä hallituskauden alussa vuonna 2019. Sarkkinen nousee sosiaali- ja terveysministeriksi valtioneuvoston yleisistunnossa tiistaina 29. kesäkuuta.

Hanna Sarkkinen on myös Oulun kaupunginvaltuuston jäsen.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson palaa samassa yhteydessä valtioneuvoston kesäkuisessa yleisistunnossa opetusministeriksi.

Nykyisessä hallituksessa on entuudestaan yksi ministeri Oulun vaalipiiristä, oululainen SDP:n Tytti Tuppurainen eurooppaministerinä.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.