1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pirkanmaa

Pirkanmaan yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoitukset on purettu – Livefinin toiminnanjohtaja: "Hieno ja oikea päätös"

Livefinin toiminnanjohtaja Jenna Lahtinen arvelee, että joidenkin yleisötapahtumien järjestäjille voi tulla kiire. Hänen mukaansa tapahtumien järjestelyitä uskalletaan kuitenkin jatkaa nyt paremmalla varmuudella kuin aikaisemmin.

Festarikansaa Blockfesteillä vuonna 2019. Kuva: Nelli Kenttä, YleX

Tästä päivästä alkaen Pirkanmaalla saa taas järjestää yleisötilaisuuksia ilman kokoontumisrajoituksia. Päätös koskee esimerkiksi konsertteja, teatteri- ja elokuvanäytöksiä ja urheilutapahtumia.

Aluehallintovirasto päätti kokoontumisrajoitusten purusta eilen.

Musiikkitapahtumajärjestäjien etua ajavan Livefinin toiminnanjohtaja Jenna Lahtinen on varovaisen innostunut aluehallintoviraston päätöksestä.

– Kaikki merkit ovat viitanneet kokoontumisrajoitusten purkuun ja eri alueet Suomessa ovat päässeet purkamaan rajoituksia. Ei tämä ihan yllätyksenä tullut, tässä tilanteessa on kuitenkin oppinut olemaan kauhean varovainen. Tämä on hieno ja oikea päätös.

Kesäkuulle järjestettäville yleistötapahtumille rajoitusten purku tuli myöhässä. Kuitenkaan muun muassa suuria festareita, kuten heinäkuun lopussa järjestettävää Tammerfestiä ja elokuussa järjestettävää Blockfestiä ei ole peruttu. Lahtinen arvelee, että joidenkin yleisötapahtumien järjestäjille voi tulla kiire, mutta hän näkee sen positiivisena ongelmana.

– Kokoontumisrajoitusten purku on hyvä signaali, järjestelyjä voidaan uudenlaisella varmuudella jatkaa.

Tapahtumien järjestäjien on pidettävä huolta terveysturvallisuudesta ja siitä on tehtävä kirjallinen suunnitelma. Lahtisen mukaan suomalainen tapahtumakenttä on koronakriisin aikana Pirkanmaalla ja muualla Suomessa osoittanut, että tapahtumia voidaan järjestää myös vastuullisesti.

– Ajattelisin, että yleisöllä on luottamusta tulla tapahtumiin.

Ravintoloita aluehallintoviraston eilinen päätös ei koske. Niiden rajoituksista valtioneuvosto päättää mahdollisesti tänään.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pirkanmaalla.

Lisää Pirkanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.