1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Vaala

Remontin tekijöillä riittää nyt kiirettä, kun uudet mökin omistajat tarvitsevat apua

Vaalalainen puuseppä Eero Karjalainen on ollut entistä kiireisempi. Kesämökit tekevät korona-aikana kauppaansa, eivätkä uudet omistajat välttämättä uskalla tai halua tarttua työkalupakkiin vapaa-ajanasuntoaan kunnostaakseen.

Kokeneet mökin omistajat ja remontoijat Niina ja Eero Karjalalainen sekä puuseppä Eero Karjalainen (keskellä) muistuttavat, että kesämökillä töitä riittää. Kuva: Päivi Seeskorpi / Yle

Suomessa mökkikauppa on käynyt vilkkaasti korona-aikana.

Tämä on näkynyt myös timpurien työmäärässä, esimerkiksi mökkikuntana tunnetussa Vaalassa asuva puuseppä Eero Karjalainen kertoo töiden lisääntyneen.

Monelle mökinostajalle tulee yllätyksenä se, kuinka paljon omassa mökissä onkin huoltoa ja rustaamista.

Jo ennen mökin hankkimista kannattaa luoda kunnon katsaus mökin kuntoon, muistuttaa Kankarin Puutyön timpuri Eero Karjalainen.

Vaalassa Päivi Seeskorpi tapasi myös mökinomistajat Eero ja Niina Karjalaisen. Kuuntele heidän ajatuksiaan ja timpurin mietteitä mökkiin liittyvistä töistä ja remontoinnista.

Haastateltavana on Kankarin Puutyön puuseppä Eero Karjalainen. Mökkirannassa paikalla ovat myös mökin omistajat Eero ja Niina Karjalainen. Päivi Seeskorpi haastattelee.

Yle Areenassa on kuunneltavissa myös pitempi haastattelu.

Vaala on yksi Pohjois-Pohjanmaan mökkirikkaimpia kuntia, käy ilmi Tilastokeskuksen laskelmista. Hieman yli 2 700 asukkaan kunnassa oli vuoden 2020 lopussa 1 630 mökkiä. Eniten mökkejä oli tuolloin Pohjois-Pohjanmaalla Kuusamossa, 7 518 mökkiä.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.