1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sää

Hikisäät kestävät vielä hetken, mutta viikonloppuna ryöpsähtää sadetta niskaan

Vielä parin päivän ajan aurinko ja helle syleilee suomalaisia toden teolla, mutta viikonloppuna vettä voi ropista reilusti. Yöllisen saderintaman myötä myös lämpötila tipahtaa tuntuvasti.

Perjantaina vielä hellettä – viikonloppuna viilenee
Perjantaina vielä hellettä – viikonloppuna viilenee

Erinomaisista kesäkeleistä kannattaa nyt nauttia, sillä viikonloppuna lauantain ja sunnuntain välisenä yönä saderintama pyyhältää Suomen yli. Sateiden myötä myös lämpötila laskee ja ensi viikko avautuu epävakaammissa oltavissa, toteaa Ylen meteorologi Matti Huutonen.

Vielä ennen sitä torstai-iltaa vietettiin helteisissä ja aurinkoisissa merkeissä koko maassa. Hellelukemia on kirjattu aina Lappia ja Sodankylää myöten.

Perjantaiksi on luvassa puolipilvistä ja aurinkoista säätä koko maassa. Ainoastaan Ylä-Lapissa jäädään alle 25 asteen, mutta muualla Suomessa hellerajat paukkuvat.

– Perjantaista on vielä tulossa viikon kuumin päivä, Huutonen toteaa.

Perjantaina vielä hellettä. Viikonloppuna viilenee ja lännestä leviää sateita. Kuva: Yle Sää/Matti Huutonen

Viikonlopun sateiden jälkeen epävakaampaa säätä

Lauantaina lännestä Suomea lähestyy saderintama, jonka myötä läntisessä Suomessa ja Lapissa on odotettavissa sateita iltaa kohti. Maan itäosissa sää pysyy poutaisempana.

Lauantain ja sunnuntain välisen yön aikana saderintama pyyhkäisee Suomen yli ja vettä voi tulla runsaastikin. Saderintaman myötä lämpötilat voivat laskea reilustikin alle 20 asteen koko maassa.

Sunnuntain aikana saderintama kuitenkin siirtyy Suomen yli itään. Ensi viikko alkaa vaihtelevan epävakaisessa säässä, joskin edelleen on luvassa myös kesäisiä ja lämpimiä päiviä.