Hyppää sisältöön

TS: Lounais-Suomen poliisi on käyttänyt siviilejä laittomasti eläinsuojelun virkatehtävissä – mukana esimerkiksi eläinten lopetuksissa

Turun Sanomien selvityksen mukaan poliisi on käyttänyt siviilejä apunaan esimerkiksi eläinten lopetustehtävissä.

TS:n selvityksen mukaan esimerkiksi paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen Tesyn vapaaehtoiset ovat auttaneet poliisia. Arkistokuva. Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Lounais-Suomen poliisi on useita vuosia käyttänyt siviilejä apunaan eläinsuojelun virkatehtävissä, kertoo Turun Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

TS:n selvityksen mukaan esimerkiksi paikallisen eläinsuojeluyhdistyksen, Turun eläinsuojeluyhdistyksen eli Tesyn, vapaaehtoiset ovat auttaneet poliisia muun muassa eläinten haltuunotoissa ja lopetuksissa.

Ruokaviraston näkemys TS:n mukaan on, että poliisia voi eläinsuojelun virkatehtävissä avustaa vain aluehallintoviraston (avi) valtuuttama eläinsuojeluvalvoja. Lehti kertoo, että Lounais-Suomen avin mukaan sen alueella ei ole vaadittavaa valtuutusta yhdelläkään vapaaehtoisella siviilillä.

Myös Poliisihallitus kommentoi Turun Sanomille, ettei poliisilaissa ole perusteita siviilien käyttöön poliisitehtävissä.

Lehden selvityksen mukaan laiton viranomaistoiminta olisi toiminut suojakilpenä naantalilaistallilla tapahtuneille epäillyille törkeille lapsiin ja nuoriin kohdistuneille rikoksille. Naantalissa hevostallia pitänyt pariskunta on vangittu epäiltyinä törkeistä lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä.

Lounais-Suomen poliisista kerrotaan Turun Sanomille, että asia on tällä hetkellä poliisilaitoksen oikeusyksikössä.

.
.