1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilkivalta

Ilkivaltaa junaraiteilla Rovaniemen Saarenkylässä – poliisi kehottaa vanhempia puhumaan asiasta lasten ja nuorten kanssa

Liikennetuhotyön yrityskin on rangaistava teko, poliisi muistuttaa.

Junaraide ei ole leikkipaikka, muistuttaa poliisi. Kuva: Mia Sivula / Yle

Poliisi on saanut useita ilmoituksia junaraiteille asetetuista kivistä ja muista esteistä erityisesti Rovaniemen kaupungin Saarenkylän alueella.

Kivien ja muiden esineiden pinoaminen raiteille aiheuttaa vaaratilanteen paitsi ilkivallan tekijälle, myös ohikulkijoille ja junan matkustajille, poliisi muistuttaa tiedotteessaan. Juna voi pahimmillaan suistua raiteilta tai singota raiteille kasatut esineet kauas ympäristöön.

Poliisi kehottaa vanhempia kertomaan lapsille ja nuorille raiteilla liikkumisen ja leikkimisen vaaroista. Esteiden asettaminen junaraiteille on raideliikenteen häirintää ja ilkivaltaa.

Liikennetuhotyön yrityskin on rangaistava, poliisi muistuttaa. Vaikka lapsi tai nuori ei olisikaan rikosoikeudellisessa vastuussa, hän on kuitenkin korvausvelvollinen aiheutuneista vahingoista. Aiemmissa vastaavissa ilkivaltatilanteissa korvaussummat ovat nousseet kymmeniin tuhansiin euroihin.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.