1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. esitutkinta

Raiskauksista epäillyn taksinkuljettajan tapaus laajenee – Poliisi: esitutkinnassa ilmennyt lisää uhreja, epäillyn toiminta suunnitelmallista

Seksuaalirikoksista epäilty taksinkuljettaja otti kyytiin yksin liikkuvia naisia Helsingissä. Esitutkinnan ensimmäinen osa on nyt valmistunut ja siirtyy syyttäjälle.

Esitutkinta
Poliisin hiha, kuvituskuva.
Rikosnimikkeitä tapauksessa ovat muun muassa törkeä raiskaus, raiskaus ja salakatselu.Miikka Varila / Yle

Esitutkinta tapauksesta, jossa taksinkuljettajaa epäillään seksuaalirikoksista on osin valmistunut.

Poliisi kertoo (siirryt toiseen palveluun)esitutkinnassa selvinneen, että asianomistajia on useita lisää. Heidän osaltaan poliisi jatkaa esitutkintaa.

Poliisin mukaan (siirryt toiseen palveluun) noin 40-vuotias mies on kuljettanut ammatikseen autoa, jonka katolla on ollut taksikyltti.

Poliisi kertoo, että kyseinen taksinkuljettaja otti Helsingissä kyytiin yksin liikkuvia naisia muualta kuin taksitolpalta. Matkan aikana hän yleensä tarjosi naisille alkoholia.

Rikoksista epäilty ajoi kohdeosoitteen sijaan muita reittejä tai vei asianomistajat asuntoon Helsingin ulkopuolelle. Hän teki naisille seksuaalista väkivaltaa sekä autossa että perillä asunnossa.

– Esitutkinnassa on selvinnyt, että epäillyn toiminta oli suunnitelmallista ja harkittua, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen poliisin tiedotteessa.

Neljä erillistä tapausta siirtyy syyttäjälle syyteharkintaan. Rikosnimikkeitä ovat muun muassa törkeä raiskaus, raiskaus ja salakatselu.

Epäilty on vangittuna, ja syytteen noston määräpäivä on maanantaina 30. kesäkuuta.