1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Erityisnuoriso

PKO palkkaa kymmeniä erityisnuoria kesätöihin

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa palkkaa kesätöihin yli 30 erityisnuorta. PKO:n noin 1 500 työntekijästä kaikkiaan nelisenkymmentä tarvitsee työssään erityistä tukea. Henkilöt työskentelevät muun muassa vähittäiskaupassa, hotelleissa ja ravintoloissa. Tyypillinen työllistymispolku alkaa harjoittelusta ja jatkuu palkkatuetulla työllä, jonka jälkeen on mahdollisuus pysyvään työsuhteeseen.

Erityistä tukea tarvitsevia henkilöitä työskentelee PKO:lla muutamia kymmeniä muun muassa vähittäiskaupassa. Kuva: Eleni Paspatis / Yle

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa palkkaa kesätöihin yli 30 erityisnuorta. PKO:n noin 1 500 työntekijästä kaikkiaan nelisenkymmentä tarvitsee työssään erityistä tukea. Henkilöt työskentelevät muun muassa vähittäiskaupassa, hotelleissa ja ravintoloissa.

PKO:n henkilöstöjohtajan Mika-Jussi Monosen mukaan kokemukset ovat olleet hyviä. PKO:lla työskentelee myös työpaikkaohjaajia, jotka ovat tukena työn aloituksessa ja työyhteisöön sopeutumisessa.

– Olemme vuosien varrella hioneet käytäntöjä, jotta erityistä tukea vaativien nuorten työllistäminen ja heidän työnsä ohjaaminen olisi kaikille osapuolille mahdollisimman antoisaa, Mononen kertoo.

Tyypillinen työllistymispolku alkaa harjoittelusta ja jatkuu palkkatuetulla työllä, jonka jälkeen on mahdollisuus pysyvään työsuhteeseen. PKO:n tärkeimpiä yhteistyökumppaneita erityisnuorten työllistämisessä ovat Luovi, toimintakeskukset, kuntoutuspalvelut, kunnat ja Siun sote.

Luovin Joensuun ammattiopiston koulutusjohtaja Eveliina Kononen pitää yhteistyötä PKO:n ja Luovin välillä erittäin merkittävänä.

– Oman väylän löytäminen palkkatyöhön on jokaisen ammattiin opiskelevan tavoite, ja tätä yhteistyömme tukee. PKO on sitoutunut yhteistyöhön ja halukas kehittämään sitä, Kononen toteaa.

Lisää Pohjois-Karjalan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.