Hyppää sisältöön

Auringonpaiste houkutteli ihmiset äänestyspaikoille Satakunnassa

Vaalipäivä on sujunut Satakunnassa rauhallisesti. Porissa lieventyneet koronarajoitukset aiheuttivat sekaannusta vaalivirkailijoiden maskien käytössä.

Kankaanpäässä jonotettiin iltapäivällä äänestyspaikalla. Nuoret aktivoituivat äänestämään ahkerasti kuntavaaleissa. Kuva: Tapio Termonen / Yle

Satakunnassa vaalipäivää on vietetty auringonpaisteessa.

Kankaanpäässä jonotettiin iltapäivällä äänestyspaikoilla rauhallisesti. Arvioiden mukaan äänestäjämäärät jäänevät kuitenkin suhteellisen pieniksi. Loppupäivästä äänestystahti on vähän vilkastunut. Erityisesti nuoret ovat olleet Kankaapäässä hyvin liikkeellä.

Merikarvialla puolestaan aurinkoinen päivä on houkutellut äänestäjiä runsaasti vaaliuurnille. Äänimäärien arvioidaan menevän suhteellisen tasan ennakkoäänestyksen ja varsinaisen vaalipäivän kesken.

Nuoriso aktivoitunut vaaleihin

Rauman kaupungintalon äänestyspaikalla väkeä on riittänyt hyvin pitkin päivää. Vaalivirkailijat ovat olleet kiireisiä.

Virkailijoiden mukaan nuoria on ollut myös Raumalla positiivisen paljon liikkeellä.

Rauman kaupungintalolla jono ylsi etuovelle asti äänestyspäivänä. Kuva: Kasper Heimolehto / Yle Pori

Ennakkoäänestyksen suosio korostuu tänä vuonna Raumalla: itse vaalipäivänä on ollut vähemmän äänestäjiä verrattuna vuoteen 2017.

Virkailijoiden maskien käytössä epäselvyyksiä

Porissa äänestyspaikoilta kantautui huomioita, että joissain paikoissa vaalivirkailijoilla ei ollut maskit tai visiirit käytössä, toisaalla taas maskikäytäntöä oli erittäin tarkkaan noudattu.

Keskusvaalilautakunnasta kerrotaan, ettei vaalitoimitsijoiden maskiohjeistusta ole muutettu. Vaalivirkailijoilla tulee edelleen olla joko maski tai visiiri käytössä. Ainoastaan pakottavasta tarpeesta suojan voi jättää pois.

Sekaannuksen arvioidaan johtuvan eilen tiedotusvälineissä olleesta tiedosta, että Satakunnan maskisuosituksia kevennetään.

.
.