Hyppää sisältöön

Rattijuoppoja, omaisuusrikoksia ja mopo-onnettomuus – Rovaniemen poliisilla riitti töitä viikonloppuna

Katajarannalta anastettiin venetraileri veneineen lauantain vastaisena yönä. Samana yönä kello kahden jälkeen sattui Ounasrinteellä mopo-onnettomuus, jossa loukkaantui kaksi ihmistä.

Poliisin mukaan alkoholilla tai ylinopeudella ei ollut osuutta mopo-onnettomuuteen. Kuvituskuva. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Rovaniemen poliisia ovat työllistäneet viikonlopun aikana useat kaupungin alueella tapahtuneet rattijuopumusepäilyt ja omaisuusrikokset. Poliisin mukaan esimerkiksi Katajarannalta anastettiin venetraileri moottoriveneineen lauantain vastaisena yönä.

Hätäkeskukseen asiasta ilmoittanut henkilö seurasi epäiltyä venetrailerin anastajaa. Epäilty tekijä oli päässyt pakenemaan pienen takaa-ajon jälkeen ajoneuvoineen maastoon. Venetraileri lasteineen oli kuitenkin irronnut, joten ilmoittaja sai omaisuutensa takaisin.

Poliisi jatkoi epäillyn etsintöjä maastossa, muttei tavoittanut tätä. Poliisi tutkii asiaa.

Samana yönä kello kahden jälkeen sattui Ounasrinteellä mopo-onnettomuus, jossa loukkaantui kaksi ihmistä. Nuori kuljettaja kaatui mopollaan, minkä seurauksena hän ja kyydissä ollut henkilö loukkaantuivat.

Ambulanssi otti osalliset kyytiin ja kuljetti heidät sairaalaan tarkempiin tutkimuksiin. Poliisin mukaan alkoholilla tai ylinopeudella ei ollut osuutta onnettomuuteen.

Lisää Lapin uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue, mitä lähelläsi tapahtuu.