1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. äänestysaktiivisuus

Hämeen äänestysprosentti jäi 53 prosenttiin – Kanta-Hämeessä kaupunkilaiset äänestivät laiskasti, muutamassa pikkukunnassa oltiin reippaita

Kuntavaalien äänestysprosentti jäi ennätyksellisen huonoksi koko maassa. Kanta-Hämeessä innokkaimmat äänestäjät löytyivät Humppilasta ja Ypäjältä. Laiskimmin uurnilla käytiin Riihimäellä.

Hämeen vaalipiirissä äänestämässä kävi 53 prosenttia äänioikeutetuista. Kuva: Emilia Korpela / Yle

Äänestysaktiivisuus jäi Hämeessä selvästi edellisiä kuntavaaleja laimeammaksi.

Hämeen vaalipiirissä äänestämässä kävi 53 prosenttia äänioikeutetuista. Edellisissä kuntavaaleissa, vuonna 2017 vaalipiirissä uurnilla kävin 57,9 prosenttia äänioikeutetuista.

Kuntavaalien äänestysprosentti jäi ennätyksellisen huonoksi koko maassa. Pienempi äänestysprosentti on ollut vain vuonna 1945.

Kanta-Hämeessä innokkaimmat äänestäjät löytyivät Humppilasta ja Ypäjältä. Humppilan äänestysprosentti oli 62. Ypäjällä äänestämässä kävi 60,5 prosenttia äänioikeutetuista.

Myös Hattulassa, Jokioisilla, Lopella ja Tammelassa päästi lähelle tai yli viime kuntavaalien äänestysaktiivisuudesta. Hattulassa äänestämässä kävi 56,7 prosenttia äänioikeutetuista, Jokioisilla 58,6, Lopella 57,7 ja Tammela 58 prosenttia.

Laiskimmin uurnilla käytiin Riihimäellä, siellä äänioikeuttaan käytti vain hivenen yli puolet. Kovin korkealle äänestysprosentti ei noussut muissakaan Kanta-Hämeen kaupungeissa. Hämeenlinnan äänestysprosentti oli 53,1 ja Forssan 54 prosenttia.

Vaalipiirin keskiarvon alle äänestysprosentissa jäätiin myös Hausjärvellä ja Janakkalassa. Hausjärvellä äänensä antoi 52,7 prosenttia äänioikeutetuista ja Janakkala 52,2 prosenttia.

Lisää Kanta-Hämeen uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.