Hyppää sisältöön

Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski jäi jälleen kiinni rattijuopumuksesta – saa potkut, arvioi kunnanhallituksen puheenjohtaja: "Ei ole valinnanvaraa"

Kunnanjohtaja on jäänyt rattijuopumuksesta kiinni aiemminkin. Helmikuussa 2017 Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi hänet törkeästä rattijuopumuksesta.

Ilmajoen kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski kärysi ratista. Arkistokuva. Kuva: Anne Elhaimer / Yle

Ilmajoen kunta tiedotti maanantaina lähettämässään mediatiedotteessa, että kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski on ilmoittanut jääneensä kiinni rattijuopumuksesta.

– Kunnanjohtaja on itse minulle ilmoittanut että näin on tapahtunut, ja olemme välittömästi laittaneet julkisuuteen tiedon asiasta, kommentoi kunnanhallituksen puheenjohtaja Ahti Ranto maanantaina aamulla.

Rannon mukaan Pirttikoski jäi kiinni rattijuopumuksesta sunnuntaina.

Kunnanhallitus aikoo käsitellä asiaa kokouksessaan 21. kesäkuuta.

– Pitää muistaa, että tässä on tällainen vanha pohja, eli täällä on toistuvasti tapahtunut tämäntapaisia asioita. Aikaisemmin on varoitus annettu ja ollut hoitoonohjausta. Eihän meillä oikeastaan ole pahemmin valinnanvaraa, Ranto muotoilee.

Eli Seppo Pirttikoski saa potkut?

– Niin, ei kait tuossa nyt kovin paljon vaihtoehtoja ole.

Kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski on aiemminkin jäänyt kiinni humalassa ajamisesta. Vuonna 2017 Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi hänet ehdolliseen vankeuteen ja sakkoihin.

Kyseessä oli yhteistuomio. Pirttikoski tuomittiin törkeästä rattijuopumuksesta, kotirauhan rikkomisesta ja ajoneuvorikkomuksesta.

Rannon mukaan kunnanhallitus on muilta osin hoitanut työnsä hyvin.

– Olemme ikävissämme siitä, että näin on käynyt.

Yle ei ole tavoittanut Pirttikoskea itseään kommentoimaan asiaa.

Lue lisää:

Ilmajoen kunnanjohtajalle ehdollista vankeutta törkeästä rattijuopumuksesta

Kunnanjohtaja Seppo Pirttikoski: Kestän tämän paineen, elämän punainen lanka on löytynyt