1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jari Kinnunen

Tunnettuja rikosvyyhtejä selvittäneellä Jari Kinnusella on edessään iso päätös, jos kutsu eduskuntaan tulee: "Ei ole helppo tilanne"

Nokialainen rikosylikomisario Jari Kinnunen (kok.) nousee eduskuntaan Anna-Kaisa Ikosen paikalle, mikäli Ikonen tulee valituksi Tampereen pormestariksi.

Rikosylikomisario Jari Kinnunen on johtanut useiden korkean profiilin rikosten tutkintaa Suomessa. Brysselin komennuksella hän on ollut reilun vuoden ajan. Kuva: Jussi Mansikka / Yle

Mikäli kokoomuksen Anna-Kaisa Ikosesta tulee Tampereen pormestari, täyttää hänen paikkansa eduskunnassa Nokian kaupunginvaltuutettu, rikosylikomisario Jari Kinnunen.

Kinnunen työskentelee tällä hetkellä poliisin kansainvälisissä erikoisasiantuntijatehtävässä Brysselissä. Hänen virkansa on Sisä-Suomen poliisilaitoksessa.

Jari Kinnunen kertoo, että edessä on iso päätös. Toisessa vaakakupissa painaa kansanedustajan vastuu ja velvollisuuden tunto, toisessa nykyinen komennus Brysselissä.

– Pitää myös miettiä, mikä on perheen kannalta paras päätös, Kinnunen sanoo.

Kinnunen kertoo katsovansa nyt maltilla, miten asiat etenevät. Maanantaina päivällä kokoomuksen voitto ja sitä kautta Anna-Kaisa Ikosen pormestarivalinta odotti vielä tarkastuslaskennan tulosta. Vaali-illan tulos oli historiallisen tasainen.

– En ole vielä pakkaamassa laukkujani täällä Brysselin päässä. Katsotaan, mihin neuvottelut Tampereella menevät.

Velvollisuudentunto painaa

Mikäli kuitenkin niin käy, että ovet eduskuntaan aukeavat, aikoo Kinnunen punnita päätöstään erittäin "vakavasti".

– Paljon painaa velvollisuuden tunto tässä asiasssa. Sain eduskuntavaaleissa paljon ääniä, ja ihmiset ajattelivat, että tulen heidän edustajakseen kansanedustajan pömpeliin. Ei ole helppo tilanne.

Kuten koko maassa, kokoomus menestyi myös Nokialla. Kokoomus nousi Kinnusen kotikaupungin ykköspuolueeksi kymmenellä edustajapaikallaan.

Kinnunen kertoi ounastelleensa kokoomuksen voittoa.

– Meillä oli kova lista ja teimme hyvää työtä poikkeuksellisissa olosuhteissa. Pitää kuitenkin muistaa, että jatkossakin pitää tehdä yhteistyötä muiden puolueiden kanssa.

Jari Kinnunen on johtanut useiden korkean profiilin rikosten kuten Tesoman murhan ja Tampereen kokaiiniliigan tutkintaa.